Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Polfinale brez prvih štirih nosilk

Na teniškem masters polfinalna para Svitolina – Bertens in Stephens – Pliškova.
Kiki Bertens je priložnost na mastersu dobila šele po odpovedi Simone Halep. FOTO: AFP
Kiki Bertens je priložnost na mastersu dobila šele po odpovedi Simone Halep. FOTO: AFP
Saša Verčič
26. 10. 2018 | 17:48
26. 10. 2018 | 17:51
3:24
Ne le, da bo ženski sklepni teniški turnir dobil novo zmagovalko, obe finalistki bosta novinki, saj se je od mastersa poslovila še edina s tovrstnimi izkušnjami, Angelique Kerber, ki se je za lovoriko borila predlani. Polfinalna para sta Jelina SvitolinaKiki Bertens in Sloane StephensKarolina Pliškova.

Med to četverico tudi prav veliko polfinalnih izkušenj ni, v bistvu jih ima zgolj Pliškova z lanskega turnirja, Svitolina je ob premieri pred letom dni izpadla po skupinskem delu, Stephensova in Bertensova pa sta tako ali tako debitantki. Bertensova je sploh zadnja dobila vozovnico za Singapur, in to šele ko je Simona Halep priznala premoč poškodbi, nato pa si v rdeči skupini prva zagotovila polfinale. Potem ko je v uvodnem dvoboju ugnala prvo nosilko Kerberjevo in nato tesno izgubila proti Stephensovi, je danes potrebovala zmago proti Naomi Osaka, na koncu pa je bila njena pot veliko lažja in krajša od pričakovanj. Newyorška zmagovalka se je namreč zaradi poškodbe leve stegenske mišice morala vdati in je tako premierni nastop med elito razočarano končala s tremi porazi.
 

Že 12. zmaga nad top 10


Debi med osmerico bo v veliko lepšem spominu ostal Bertensovi, ki je v Singapurju vpisala že 11. in 12. zmago nad tekmicami iz svetovne deseterice v tej sezoni. S tem je izenačila drugi najboljši dosežek po tej plati v zadnjih petih letih (Serena Williams jih je dosegla enako število 2014.), v katerih je bila najuspešnejša Caroline Wozniacki, in sicer lani s 14.

»Zaslužim si biti tu, takšen je pač vsaj moj občutek. V tej sezoni sem odigrala nekaj res dobrih dvobojev proti najboljšim igralkam, veliko sem jih ugnala. Sebi in drugim sem dokazala, da lahko premagam vsako tekmico in to je zelo prijeten občutek. V preteklosti sem si mislila, da so to zame nepremagljive igralke, letos sem spoznala, da so, in to mi je vlilo veliko samozavesti,« je vzroke za potrditev, zakaj sodi na masters, iskala Bertensova, ki se je polfinala razveselila po dobljenem prvem nizu s 6:3. Seveda to ni najbolj priljubljen način za zmago, je pa tako dobila nekaj dodatnega časa za pripravo na jutrišnji polfinale z Jelino Svitolino, ki si je mesto med četverico zagotovila že v četrtek.

Da bo njena tekmica Ukrajinka, sta odločili Angelique Kerber in Sloane Stephens, ki sta v neposrednem dvoboju odločali o drugi polfinalistki in tudi o zmagovalki skupine. Če bi partija pripadla Stephensovi, bi 1. mesto osvojila ona, če bi Kerberjevi, bi Bertensovi. S 6:3, 6:3 je zmago slavila Američanka, kar pa ni presenetljivo, saj je niz zmag nad Kerberjevo tako povečala na pet, pri tem pa ni izgubila niti enega niza. »Od začetka do konca sem odigrala stanovitno, na vso moč in zelo sem zadovoljna, kako se je razpletlo,« je ocenila Stephensova, potem ko je poskrbela, da so se v polfinale uvrstile št. 5, 6, 7 in 8, prve štiri nosilke pa izpadle …

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine