Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Pred zadnjim kolom odprte prav vse neznanke

Po vzoru iz bele skupine si na sklepnem teniškem turnirju osmerice tudi v rdeči še nobena igralka ni zagotovila polfinala.
Sloane Stephens je dobila dva dvoboja v svoji skupini, a si še zdaleč ni zagotovila napredovanja med četverico. FOTO: AFP
Sloane Stephens je dobila dva dvoboja v svoji skupini, a si še zdaleč ni zagotovila napredovanja med četverico. FOTO: AFP
24. 10. 2018 | 21:00
24. 10. 2018 | 21:01
3:45
Potem ko so se vsi štirje dvoboji uvodnega kola skupinskega dela ženskega teniškega mastersa končali z zmagami nižje postavljenih nosilk, so v 2. kolu vse partije dobile višje postavljene igralke. Sklepni turnir osmerice je tako še enkrat potrdil izjemno izenačenost (ki je ne gre nujno enačiti z razširitvijo kakovosti), saj pred odločilnim kolom še nobena igralka ni ostala brez možnosti za napredovanje, nobena pa si še ni zagotovila polfinala.

Scenarij iz bele skupine se je torej ponovil tudi v rdeči in res redko je videno, da v sistemu igranja po skupinah pred zadnjim kolom ni rešena še nobena neznanka. Tako kot dan poprej Jelina Svitolina je bila sicer tudi tokrat le en niz od polfinala oddaljena Kiki Bertens, ki je v dvoboju debitantk mastersa proti Sloane Stephens izgubila s 6:7 (4), 6:2, 3:6, zmaga pa bi ji zagotovila mesto med četverico, kar bi bil za Nizozemko seveda velik uspeh. Na turnir se je namreč prebila šele na račun odpovedi Simone Halep, sicer bi bila zgolj prva rezerva in pripravljena, da vskoči, če bi se ji ponudila priložnost. Te, ki se ji je zares ponudila, (še) ni v celoti izkoristila. Glede na to, da bi v tej skupini lahko o eni polfinalistki odločalo tudi razmerje med osvojenimi in izgubljenimi igrami, bi lahko na koncu obžalovala, da ji letos podaljšane igre ne gredo in ne gredo (odigrala jih je največ na turneji, 24, dobila pa le devet). Prav tako dejstvo, da si je v odločilnem nizu prva priigrala break prednosti, a ga je tudi takoj zapravila. Na koncu je po 2 urah in 22 minutah drugo zmago na turnirju tako vpisala Američanka.

Dvoboj turnirja pa sta za zdaj odigrali prva nosilka Angelique Kerber in Naomi Osaka, poraženki uvodnega kola in hkrati zmagovalki zadnjih dveh turnirjev za veliki slam, Wimbledona in OP ZDA. Kerberjeva, izjemno obrambno naravnana igralka, je napadalno usmerjeno tekmico premagala s 6:4, 5:7, 6:4. »Odličen občutek je dobiti takšen dvoboj, res sva obe odigrali zelo dobro. V drugem nizu sem imela priložnosti, da razrešim vse dvome o zmagovalki, a je Naomi odigrala neverjetno, v odličnem nizu pa se mi zdi, da je odločila ena točka, morda dve, lahko bi se razpletlo tudi drugače,« je ocenila Nemka, potem ko je ugnala Osako, ki je pred turnirjem za številne veljala za favoritinjo. Ker sebe ocenjuje za perfekcionistko in od sebe vedno pričakuje zelo veliko, je Japonka zelo razočarana nad dosedanjim razpletom. Po dveh porazih sicer še ni vsega konec, a o svoji usodi ne odloča več sama, saj bi v zadnjem kolu nujno potrebovala zmago Stephensove nad Kerberjevo, sama pa bi seveda morala ugnati Bertensovo.
 

Razplet v beli skupini


Jutri bo v Singapurju dvojni spored, saj se začenja tudi turnir dvojic, ki ga ob 7.30 po slovenskem času odpirata Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez v dvoboju z Andreo Hlavačkovo in Barboro Strycovo, nato pa bosta vendarle znani prvi polfinalistki. Razpletel se bo namreč boj v beli skupini, v kateri se bosta najprej pomerili Petra Kvitova, ki je doslej osvojila le en niz, in Karolina Pliškova ter branilka naslova Caroline Wozniacki in Jelina Svitolina, ki potrebuje za napredovanje le en osvojen niz.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine