Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Masters z novo zmagovalko

Danska teniška igrala Caroline Wozniacki razkrila, da ima revmatoidni artritis.
Jelina Svitolina je dobila vse tri dvoboje v beli predtekmovalni skupini.<br />
FOTO: AP
Jelina Svitolina je dobila vse tri dvoboje v beli predtekmovalni skupini.<br /> FOTO: AP
25. 10. 2018 | 19:15
25. 10. 2018 | 19:17
3:31
Če je pri moških že zdaj znano, da lanski zmagovalec teniškega turnirja najboljše osmerice Grigor Dimitrov letos sploh ne bo branil naslova, saj se ne bo uvrstil v London, je pri ženskah po skupinskem delu jasno, da branilka lovorike ne bo ubranila. Caroline Wozniacki je namreč v beli skupini osvojila 3. mesto, v polfinale pa sta napredovali Karolina Pliškova in Jelina Svitolina.

Sklepni turnir osmerice bo dobil novo zmagovalko, je postalo jasno po razpletu bele skupine, ko se je naprej poslovila Petra Kvitova, zmagovalka iz leta 2011, in nato še lanska šampionka Caroline Wozniacki, ki je kasneje na novinarski konferenci razkrila, da so jo zdravniki tik pred OP ZDA seznanili, da ima revmatoidni artritis, avtoimusko bolezen, ki povzroča utrujenost in otekanje sklepov, kar je bil zanjo, kot eno telesno najbolje pripravljenih igralk, seveda velik šok.

Kvitova je imela pred zadnjim kolom v skupini le še teoretične možnosti za napredovanje, na koncu pa je masters končala s tremi porazi, saj je bila s 6:3, 6:4 ob nje boljša še Karolina Pliškova. S tem si je slednja drugo leto zapored zagotovila polfinale, za drugo mesto pa sta se nato pomerili Jelina Svitolina in Caroline Wozniacki, pri čemer je prva za napredovanje potrebovala zgolj en niz. Ko je uvodnega osvojila Danka, je o vsem odločal drugi in ta je pripadel Svitolini, ki se je v nadaljevanju razveselila tudi zmage (5:7, 7:5, 6:3), kar pomeni, da je njen iztržek v predtekmovalnem delu stoodstoten.

»Caroline me je prisilila, da sem prikazala svoj maksimum, ona s svojo borbenostjo iz tekmice vedno potegne najboljše. V zadnjem obdobju sem dozorela kot igralka, kar je predvsem pomembno, ko je treba ohraniti mirnost in se boriti za vsako žogico,« je razpredala Svitolina, ki – po novinarskih konferencah v Singapurju sodeč – da veliko na komentarje na družbenih omrežjih. Po prvi zmagi je namreč dejala, da jo posveča vsem tistim, ki menijo, da ji ni mesto na mastersu, zdaj s polfinalom upa, da bo utišala tiste, ki ocenjujejo, da ima kakšen kilogram preveč: »Ob takšnih komentarjih o moji postavi mi ni bilo lahko. A postajam mentalno močnejša in temu sem se veliko posvečala

Svitolina in Pliškova bosta polfinalni tekmici dobili z zadnjima dvobojema v rdeči skupini: Angelique KerberSloane Stephens in Kiki Bertens Naomi Osaka.
 

Klepačevi le tri igre


Kaj hitro pa se je turnir končal za Andrejo Klepač, ki skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez Singapur drugo leto zapored zapušča po uvodnem dvoboju. Četudi sta imeli s Španko velike načrte, se bodrili, da lahko premagata katerokoli navezo, sta bili proti tretjima nosilkama Andrei Hlavačkovi, lanski zmagovalki, in Barbori Strycovi nemočni. Uro in 15 minut sta se upirali češki dvojici, ki je bila boljša s 6:1, 6:2. Klepačeva in Martinez Sanchezova sta tako končali sezono, zdaj pa se bo Koprčanka najprej posvetila dokončni odpravi poškodbe komolca, nato pa bosta misli usmerili v novo sezono, v kateri bo želja tudi prvi preboj v polfinale turnirjev za veliki slam.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine