Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Petra Kvitova še naprej ruši vse pred seboj (VIDEO)

Češka teniška igralka je doslej na prvem letošnjem turnirju velike četverice v Melbournu oddala pičlih 28 iger in še nobenega niza.
Petra Kvitova še vedno ni oddala niti niza. FOTO: Aly Song/Reuters
Petra Kvitova še vedno ni oddala niti niza. FOTO: Aly Song/Reuters
24. 1. 2019 | 07:56
24. 1. 2019 | 08:34
3:06
Melbourne – Prva finalistka uvodnega teniškega turnirja velike četverice v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je osmopostavljena Čehinja Petra Kvitova, ki »tam spodaj« ruši vse pred seboj. Doslej namreč še ni oddala niti niza, tekmice pa so ji odščipnile – reci in piši – zgolj 28 iger oziroma povprečno 4,7 na dvoboj. Osmopostavljena izkušena 28-letnica se lahko v ponedeljek povzpne povsem na vrh svetovne jakostne lestvice WTA, pot ji lahko prepreči zgolj Japonka Naomi Osaka.

Presenetljivi pohod Danielle Collins se je končal v polfinalu. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
Presenetljivi pohod Danielle Collins se je končal v polfinalu. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters


Po napadu z nožem spet v finalu


Kvitova doslej še ni bila številka 1, je pa bila konec oktobra 2011 tik pod vrhom. Po napadu z nožem na njenem domu leta 2016 na turnirjih velike četverice ni več izstopala, le na predlanskem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku se je še prebila do četrtfinala, dlje pa – do letošnjega Melbourna – ni šlo. V novo tekmovalno leto je vstopila kot prerojena, v polfinalu pa je po dobri uri in pol s 7:6 (2) in 6:0 strla še odpor presenetljive nepostavljene 25-letne Američanke Danielle Rose Collins, ki bo prav tako poskočila na svetovni lestvici precej navzgor – s 35. na 23. mesto.


Drugega niza konec po pol ure


Prvi niz je bil izjemno izenačen, tekmici sta bili v mrtvem teku, takoj po brejku Collinsove za vodstvo s 3:2 je z enako mero vrnila tudi Kvitova, odločal je torej »podaljšek«, v katerem pa Američanka ni imela možnosti. Tako kot tudi ne v drugem nizu, v katerem ni poznejša zmagovalka, ki je izkoristila že prvo zaključno žogico, ničesar prepustila naključju in ga je pod streho spravila v zgolj pol ure. V tem delu sta tekmici skupaj storili zgolj devet neizsiljenih napak, v celotnem dvoboju si jih je dosti več (27:16) privoščila Čehinja, ki pa je znala unovčiti štiri od desetih priložnosti za brejk.

Tudi Nicole Kidman je zaploskala Petri Kvitovi. FOTO: Edgar Su/Reuters
Tudi Nicole Kidman je zaploskala Petri Kvitovi. FOTO: Edgar Su/Reuters


Prvega češkega finala ne bo


V drugem polfinalu je bila četrta nosilka, Japonka Naomi Osaka, po skoraj dveh urah igre s 6:2, 4:6 in 6:4 boljša od sedmopostavljene Karoline Pliškove, s čimer je preprečila prvi češki finale na tem turnirju in obenem petega po prelomu tisočletja, v katerem bi se za laskavo lovoriko udarili rojakinji. Osaka nadaljuje odlične nastope na tekmovanjih velike četverice, saj je lansko leto zapečatila s senzacionalno zmago na zadnjem od njih v New Yorku, zdaj pa ima priložnost, da se že pri 21 letih razveseli druge prestižne krone. Zmagovalka letošnjega avstralskega finala bo v ponedeljek postala tudi prva igralka sveta.

Naomi Osaka utegne v ponedeljek postati št. 1 svetovnega tenisa. FOTO: David Gray/AFP
Naomi Osaka utegne v ponedeljek postati št. 1 svetovnega tenisa. FOTO: David Gray/AFP

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine