Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Organizatorji zadnjega velikega slama že odpisali Srba

Šest dni pred začetkom OP ZDA uradno še vedno ni znana usoda Novaka Đokovića, ki ne more vstopiti v ZDA brez potrdila o cepljenju proti covidu.
Če bo Novak Đoković ostal brez nastopa v New Yorku, bo lahko pozorno spremljal evropsko prvenstvo v košarki in slovenskega zvezdnika Luko Dončića. FOTO: Instagram
Če bo Novak Đoković ostal brez nastopa v New Yorku, bo lahko pozorno spremljal evropsko prvenstvo v košarki in slovenskega zvezdnika Luko Dončića. FOTO: Instagram
G. N.
23. 8. 2022 | 09:32
23. 8. 2022 | 09:33
1:59

Šest dni pred začetkom zadnjega letošnjega teniškega velikega slama v New Yorku uradno še vedno ni znana usoda Novaka Đokovića. Srbski zvezdnik ima prepoved vstopa v ZDA, ker je necepljen, in bi lahko igral le na posebno povabilo ameriške vlade. Po veljavnih pravilih v ZDA lahko vstopijo le cepljeni tujci. Organizatorji turnirja so sicer v oglaševalni napovedi izpustili Đokovića in dali jasen namig o njegovi usodi.

V New Yorku ne bo igral tudi drugi z lestvice ATP Nemec Alexander Zverev, ki še ni zacelili poškodbe iz pariškega turnirja, kjer ga je v polfinalu po zvinu gležnja izločil poznejši zmagovalec Rafael Nadal. Španec bo tako do prvega naslednjega velikega slama, OP Avstralije januarja prihodnje leto, še vedno sam na vrhu seznama igralcev z največ naslovi na največjih štirih turnirjih z 22 zmagami.

Đoković je sicer še vedno zapisan na uradnem žrebu turnirja z rekordnim denarnim skladom 60 milijonov evrov (zmagovalcema v moški in ženski konkurenci bo pripadlo po 2,6 milijona €), a se bo 35-letni zmagovalec 21 velikih slamov pred začetkom najbrž kar sam odjavil z žreba.

Uvrstitev na glavni turnir prinaša 80.000 €, napredovanje v drugi krog pa 121.000 €.

Naslov v moški konkurenci bo branil prvi z lestvice ATP Rus Danil Medvedjev, ki je lani s 6:4, 6:4, 6:4 premagal Đokovića.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine