Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Najstnica izločila olimpijsko prvakinjo, Zverev brez večjih težav

Britanska kvalifikantka Emma Raducanu je v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA spravila na kolena Švicarko Belindo Bencic.
Emma Raducanu še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Al Bello/AFP
Emma Raducanu še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Al Bello/AFP
M. Š., STA
8. 9. 2021 | 21:51
8. 9. 2021 | 22:19
1:50
Komaj 18-letna britanska teniška igralka Emma Raducanu se je prebila v polfinale zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku. V Torontu rojena Britanka, ki na lestvici WTA zaseda šele 150. mesto, je v današnjem četrtfinalnem obračunu po uri in 25 minutah s 6:3 in 6:4 na kolena spravila Švicarko Belindo Bencic, olimpijsko prvakinjo iz Tokia.

V polfinale odprtega prvenstva ZDA (z nagradnim skladom 57,5 milijona dolarjev) sta se že pred njo prebili 19-letna Kanadčanka Leylah Fernandez in drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Prva je v četrtfinalu s 6:3, 3:6 in 7:6 (5) izločila Ukrajinko Jelino Svitolino, druga pa je bila s 6:1 in 6:4 boljša od Čehinje Barbore Krejčikove, letošnje zmagovalke odprtega prvenstva Francije v Parizu.

Alexander Zverev je ohranil vrhunsko formo. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports
Alexander Zverev je ohranil vrhunsko formo. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports


Olimpijski prvak premagal Južnoafričana


V moškem delu turnirja v New Yorku je olimpijski prvak Alexander Zverev zanesljivo preskočil še eno oviro. Nemški as, ki se je med dvobojem večkrat prijel za hrbet, je v treh nizih – s 7:6 (6), 6:3 in 6:4 – premagal Južnoafričana Lloyda Harrisa.

Nastopa v polfinalu sta si pred Zverevom zagotovila Kanadčan Felix Auger-Aliassime (po zmagi nad Špancem Carlosom Alcarazom, ki je dvoboj predal v drugem nizu pri zaostanku s 3:6 in 1:3) in drugopostavljeni Rus Danil Medvedjev, ki je s 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5 izločil Nizozemca Botica Van de Zandschulpa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine