Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Ključni nizi na grand slamih bodo po novem krajši

V preizkusnem obdobju enega leta bodo v vseh konkurencah v odločilnih nizih igrali podaljšano igro do deset.
V finalu letošnjega OP Avstralije sta igrala odlična Rafael Nadal in Danil Medvedjev. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
V finalu letošnjega OP Avstralije sta igrala odlična Rafael Nadal in Danil Medvedjev. FOTO: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters
Š. R., STA
16. 3. 2022 | 18:30
16. 3. 2022 | 19:48
1:39

Združenje vseh štirih največjih teniških turnirjev na svetu je sporočilo, da bodo v preizkusnem obdobju enega leta v vseh konkurencah v odločilnih nizih igrali podaljšano igro do deset. Doslej na turnirjih za grand slam ni bilo enotnosti, kar zadeva odločilne trenutke dvobojev.

Odločitev za preizkus novega enotnega pravila so sprejeli po posvetu s krovnimi teniškimi zvezami ATP, WTA in ITF. Po enem letu testnega obdobja se bodo ob zadovoljivih odzivih tako igralcev kot pristašev tenisa odločili za stalno spremembo.

Največja sprememba bo doletela OP Francije

Na grand slamih bo tako pri izidu 6:6 v odločilnem nizu sledila podaljšana igra do 10. Takšno pravilo so imeli v zadnjem obdobju v veljavi na odprtem prvenstvu Avstralije, medtem ko je na OP ZDA dvoboj odločila tradicionalna podaljšana igra do sedem.

V Wimbledonu so igralci v zadnjem nizu igrali do izenačenja na 12:12, nato pa je sledila podaljšana igra do deset. Zdaj bodo zadnji nizi krajši tudi na sveti travi. Največja sprememba bo doletela OP Francije. Tam so doslej igrali na razliko dveh iger ne glede na to, kako dolgo je dvoboj trajal. Na Rolandu Garrosu se bo tudi začelo preizkusno obdobje enega leta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine