Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Kaja Juvan za uvod proti favorizirani Romunki

V Kopru jutri uvodna dvoboja teniškega pokala Billie Jean King (BJK) med Slovenijo in Romunijo.
Kaja Juvan bo prva stopila na igrišče Bonifike. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Kaja Juvan bo prva stopila na igrišče Bonifike. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
M. Š., STA
13. 4. 2023 | 12:41
13. 4. 2023 | 15:26
2:54

Žreb je določil, da bosta uvodno partijo teniškega dvoboja pokala Billie Jean King (BJK) med Slovenijo in Romunijo jutri v Kopru odigrali Kaja Juvan in Ana Bogdan. Uvodna tekma se bo začela ob 13. uri. Nato bo sledil še obračun med Tamaro Zidanšek in Jaqueline Adina Cristian.

Naša najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA je ta čas Tamara Zidanšek, ki zaseda 102. mesto, devetnajst mest za njo je Kaja Juvan. Od obeh Romunk je boljša Ana Bogdan, ki drži 58. mesto, medtem ko je Jaqueline Adina Cristian na 180. mestu.

Juvanova je sicer prejšnji teden po družinski tragediji konec prejšnjega leta napovedala, da se bo za nedoločeno obdobje umaknila s profesionalnih turnirjev. »Zavedam se, da razmere in čas niso idealne zame, hkrati pa vem, da bi zagotovo obžalovala, če bi izpustila to tekmovanje. Igranje za Slovenijo je bila zame vedno velika čast, predvsem pa je igranje pred domačo publiko nekaj, česar poklicne igralke nismo vajene. V reprezentanci je vedno zelo pozitivno vzdušje, zato se bom poskušala čim bolj potruditi, da se bomo na koncu znova veselili,« je dejala Juvanova.

Tamara Zidanšek se že veseli današnjega dvoboja. FOTO: Raul Arboleda/AFP
Tamara Zidanšek se že veseli današnjega dvoboja. FOTO: Raul Arboleda/AFP

Želi se oddolžiti Romunki

Tamara Zidanšek se je letos že dvakrat pomerila z Jaqueline Adino Cristian in oba dvoboja izgubila v treh nizih. Odkrito je povedala, da se želi oddolžiti tekmici in da je Koper idealen kraj za to. »Igrali sva na trdi podlagi, ki je moja najmanj priljubljena. Poravnati morava račune, zato se že zelo veselim tega dvoboja,« je zatrdila 26-letna Konjičanka.

Slovenija in Romunija se bosta na teniških igriščih Bonifike potegovali za mesto na zaključnem turnirju najboljše dvanajsterice reprezentanc na svetu, ki bo novembra letos.

Na zaključni turnir sta že uvrščeni Švica kot zmagovalka pokala Billie Jean King 2022 in Avstralija kot lanska finalistka, eno mesto bo zapolnila povabljena ekipa, preostalih devet reprezentanc pa bo znanih ta konec tedna.

Preostali dvoboji kvalifikacij so: Španija – Mehika, Ukrajina – Češka, Velika Britanija – Francija, Kanada – Belgija, ZDA – Avstrija, Slovaška – Italija, Nemčija – Brazilija in Kazahstan – Poljska.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine