Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Velenjska mrzlica se stopnjuje

Še en teden do pomembnega nastopa slovenskih teniških igralk proti Kitajkam.
Zvezni kapetan Andrej Kraševec, naša vodilna igralka Kaja Juvan in direktor teniške zveze Gregor Krušič že nestrpno odštevajo do velike tekme v Velenju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Zvezni kapetan Andrej Kraševec, naša vodilna igralka Kaja Juvan in direktor teniške zveze Gregor Krušič že nestrpno odštevajo do velike tekme v Velenju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
4. 11. 2022 | 12:00
1:57

Pri slovenski ženski teniški reprezentanci zdaj že nestrpno odštevajo do osrednjega jesenskega izziva, kvalifikacijskega dvoboja v pokalu Billie Jean King na poti k želeni skupini proti Kitajkam. Kajo Juvan in kolegice čaka še en teden priprav, v petek, 11. novembra ob 15. uri, se bo začelo zares. Prizorišče tako pomembnega teniškega dogodka bo prvič doslej Bela dvorana v Velenju, po petkovih dveh posameznih tekmah bo dan pozneje še obračun dvojic, za njim pa v sobotnem popoldansko-večernem obračunu še dva posamična dvoboja.

Po odpovedi nastopa Tamare Zidanšek (pri njeni odločitvi je najbolj moteče pozno sporočilo, saj je septembra na portoroškem turnirju napovedala navzočnost v Velenju) je zvezni kapetan Andrej Kraševec k ekipi povabil Nino Potočnik. V tem tekmovanju je 25-letnica prvič igrala v sezoni 2018, med posameznicami je ugnala ugledno madžarsko teniško igralko, nekoč 50. na svetu, Anno Bondar. »Zdaj sem bila kar presenečena ob tem vabilu, saj sem načrtovala nastopiti na treh turnirjih, da bi lovila točke za kvalifikacije odprtega prvenstva Avstralije. Sem pa obenem vesela, da bom lahko igrala za Slovenijo,« je poudarila Potočnikova.

Udarni adut naše ekipe seveda ostaja Kaja Juvan, zdaj 88. igralka lestvice WTA, ki je bila naša najboljša že pomladi v Turčiji, ko si je Slovenija priborila ta velenjski kvalifikacijski dvoboj. Žreb zanj bo v četrtek (10. novembra), dan prej bo v Velenju novinarska konferenca. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine