Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Jannik Sinner z lovoriko napovedal New York

En teden pred začetkom sklepnega turnirja v sezoni za teniški grand slam je 23-letnik iz Sextena na Južnem Tirolskem osvojil že 5. letošnjo lovoriko.
Jannik Sinner je vnovič potrdil raven odlične pripravljenosti. FOTO: Sam Greene/USA Today Sports
Jannik Sinner je vnovič potrdil raven odlične pripravljenosti. FOTO: Sam Greene/USA Today Sports
STA, S. U.
20. 8. 2024 | 08:12
20. 8. 2024 | 08:12
2:28

Italijanski teniški zvezdnik Jannik Sinner je zmagovalec mastersa ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom 6,18 milijona evrov. Prvi igralec sveta je osvojil svoj tretji naslov na turnirjih ATP serije masters 1000. V finalu je v dveh nizih s 7:6 (4), 6:2 premagal domačina Francesa Tiafoeja. Pred tem je polfinalnem dvoboju ugnal nemškega asa Alexandra Zvereva.

»Prestal sem zelo zahteven teden,« je povedal Sinner v intervjuju na igrišču: »Psihično je biloprav težko. Tukaj sem imel tako neverjeten niz in danes sem poskušal dati vse od sebe. Oba sva bila precej utrujena od nedeljskega polfinala. Oba sva čutila veliko napetosti, vendar sem zelo vesel ravni tenisa, ki sem jo igral danes, še posebej v pomembnih trenutkih.«

Triindvajsetletni Sinner je premagal Tiafoeja v eni uri in 37 minutah. Po zmagah na turnirju za grand slam v Melbournu ter turnirju v Rotterdamu, mastersu 1000 v Miamiju in turnirju v Halleju ima v tej sezoni že pet lovorik in je edini igralec, ki je letos osvojil dve kroni na turnirjih ATP serije masters 1000. To je bil sicer Sinnerjev 15. karierni naslov na turnirjih ATP. Italijan je letos jasno povedal, da so osrednja točka njegove sezone olimpijske igre v Parizu, vendar pa je pariški olimpijski turnir izpustil zaradi vnetja mandljev.

Sinner se na odprto prvenstvo ZDA, ki se bo začel 26. avgusta, podaja kot glavni favorit in ima več kot 2000 točk prednosti pred številko dva moškega tenisa Srbom Novakom Đokovićem.

Obenem je igralec, ki je pred štirimi dnevi praznoval 23. rojstni dan, najmlajši prvak Cincinnatija po Andyju Murrayju, ta je avgusta 2008 na tem turnirju slavil star 21 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine