Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Popyrin presenetljivi zmagovalec v Montrealu

Alexei Popyrin je v finalu turnirja v Montrealu v dveh nizih premagal Andreja Rubljova, Jessica Pegula je osvojila turnir WTA v Torontu.
Z zmago na turnirju v Montrealu je Alexei Popyrin osvojil svoj tretji turnir ATP. FOTO: Minas Panagiotakis/Getty Images Via Afp
Z zmago na turnirju v Montrealu je Alexei Popyrin osvojil svoj tretji turnir ATP. FOTO: Minas Panagiotakis/Getty Images Via Afp
STA, T. E.
13. 8. 2024 | 09:24
13. 8. 2024 | 09:55
3:00

Avstralec Alexei Popyrin je na teniškem mastersu 1000 v Montrealu v finalu premagal Rusa Andreja Rubljova, šestega igralca svetovne lestvice, s 6:2 in 6:4. Petindvajsetletni Popyrin, sin ruskih emigrantov, je osvojil svoj tretji turnir ATP in je v začetku tedna s 24. mestom na svetovni lestvici prišel najvišje v karieri. Leta 2021 je zmagal na turnirju v Singapurju, lani pa v Umagu.

Na olimpijskih igrah v Parizu je izpadel v tretjem krogu posameznikov, ko ga je izločil nekdanji olimpijski zmagovalec Alexander Zverev iz Nemčije, in v prvem med dvojicami. V polfinalu v Montrealu je zaustavil niz osmih zaporednih zmag Američana Sebastiana Korde, ko je bil po dveh nizih boljši od zmagovalca turnirja v Washingtonu pred tednom dni.

»Odigral sem eno najboljših tekem v življenju. Toda nisem ponosen le na to, ampak predvsem na igre, ki sem jih prikazal v celotnem tednu tukaj v Kanadi,« je dejal Popyrin.

Rubljov, peti nosilec turnirja v Kanadi, se je uvrstil v svoj drugi finale mastersa v sezoni in je izpustil olimpijske igre v Parizu, da bi se pripravil na severnoameriške trde podlage. Maja je osvojil masters v Madridu, v polfinalu pa je po dvourni prekinitvi zaradi dežja premagal Italijana Mattea Arnaldija. V četrtfinalu je Rus izločil prvega igralca sveta Jannika Sinnerja.

Jessica Pegula je postala prva zaporedna zmagovalka turnirja v Kanadi. FOTO: John E. Sokolowski/Usa Today Sports Via Reuters Con
Jessica Pegula je postala prva zaporedna zmagovalka turnirja v Kanadi. FOTO: John E. Sokolowski/Usa Today Sports Via Reuters Con

Jessica Pegula je v ameriškem finalu premagala Amando Anisimovo s 6:3, 2:6 in 6:1 ter osvojila turnir WTA Torontu. Na odprtem prvenstvu Kanade je zmagala že lani, ko je ugnala prvo igralko sveta Igo Šwiatek iz Poljske. Šesta nosilka je osvojila svoj šesti naslov WTA v karieri in drugega v tem letu po Berlinu junija in postala prva zaporedna zmagovalka turnirja v Kanadi po Švicarki Martini Hingis v letih 1999 in 2000.

Anisimova je s 132. mestom na svetovni lestvici postala najnižje uvrščena finalistka kanadskega turnirja v zadnjih 40 letih. Izločila je štiri tekmice iz prve dvajseterice lestvice WTA, da bi se uvrstila v svoj četrti finale WTA v karieri, vendar ni zmogla osvojiti še tretjega naslova po Bogoti leta 2019 in Melbournu leta 2022.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine