Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Igralke v dilemi glede spodnjega perila

V Wimbledonu odslej igralkam ne bo več obvezno nositi belih spodnjih hlačk, toda zvezdnica Ons Jabeur ima pomisleke glede spremembe pravila.
Ons Jabeur je osvetlila dve plati medalje. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Ons Jabeur je osvetlila dve plati medalje. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
28. 6. 2023 | 13:35
28. 6. 2023 | 14:04
2:24

Turnir v Wimbledonu velja za najbolj zvestega tradiciji, toda včasih se tudi v All England Clubu odločijo olajšati stroga pravila. Tako za teniške igralke odslej ne bo več veljalo, da morajo obvezno nositi belo spodnje perilo.

Tako so se odločili na podlagi pogovorov z igralkami, ki so se pritoževale, da se med menstruacijo ne počutijo sproščene v belih hlačkah. Toda tunizijska zvezdnica Ons Jabeur ni prepričana, ali bo izkoristila možnost nošenja temnega perila.

image_alt
Veliko kolajn sem osvojila med menstruacijo, ki je še vedno tabu tema v športu

»Po eni strani je dobro, da ne bomo več čutile nelagodja, toda po drugi bodo vsi vedeli, kdaj imamo tiste dneve v mesecu. Torej, ne vem, kaj je bolje,« je bila v dilemi Jabeurjeva, ki je lani v finalu izgubila proti Jeleni Ribakini.

»Mislim, da bi bila še najboljša rešitev, da bi se vse igralke odločile za temno različico,« je še dejala številka 6 na lestvici WTA. Toda Karolina Pliškova, finalistka leta 2021, je že sporočila, da bo nosila belo perilo. 

Ena od pobudnic spremembe je bila Judy Murray, trenerka in mati britanskih igralcev Andyja in Jamieja. Izvršna direktorica All England Cluba Sally Bolton pa je dejala: »Tudi po posvetu s predstavniki delničarjev smo se odločili za spremembo kodeksa oblačenja, ker želimo, da se lahko igralke povsem posvetijo tenisu in tako pokažejo najboljše predstave.«

Igralkam ne bo treba več nositi belega spodnjega perila. FOTO: Toby Melville/Reuters
Igralkam ne bo treba več nositi belega spodnjega perila. FOTO: Toby Melville/Reuters

Turnir na sveti travi, tretji grand slam sezone, se bo začel v ponedeljek. Nastop branilke naslova Ribakine je še vedno negotov, ker še ni prebolela viroze, zaradi katere se je umaknila s pripravljalnega turnirja v Eastbournu. Prva nosilka bo Iga Šwiatek, zmagovalka OP Francije, ki ji pa travnata podlaga ne ustreza najbolj in je najdlje prišla do četrtega kroga leta 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine