Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Federer oddal niz na najljubšem igrišču, Medvedjev šele v petem prek Čilića

Roger Federer je za zmago nad Britancem Cameronom Norriejem potreboval štiri nize, a pokazal, da lahko zdrži tudi tako naporen dvoboj.
Roger Federer med proslavljanjem sobotne zmage. FOTO: Ben Stansall/AFP
Roger Federer med proslavljanjem sobotne zmage. FOTO: Ben Stansall/AFP
J. K., STA
3. 7. 2021 | 19:30
4. 7. 2021 | 00:15
4:59
Osemkratni prvak Wimbledona Roger Federer je v štirih napornih nizih s 6:4, 6:4, 5:7 in 6:4 premagal domačina Camerona Norrieja in napredoval v četrti krog OP Velike Britanije. 20-kratni osvajalec naslovov na turnirjih za veliki slam je za zmago na osrednjem igrišču potrošil veliko energije, a kljub nepopustljivemu tekmecu vseeno pokazal, da je po dolgem okrevanju zelo dobro pripravljen. Federer je na svojem najljubšem igrišču nekajkrat poskrbel za vzdihe s tribun, drugi britanski lopar pa je na predčasne počitnice poslal v dveh urah in 34 minutah.

Federer se je še 69. v karieri uvrstil v četrti krog turnirjev za veliki slam. Po dvoboju je ponovil, da ima Wimbledon posebno mesto v njegovem srcu: »Upam, da je v meni ostalo še dovolj naboja, saj je to zadnji grand slam, preden bom dopolnil 40 let.«

V četrtem krogu Federerja čaka Italijan Lorenzo Sonego. Še veliko več težav je imel v soboto Rus Danil Medvedjev, drugi nosilec, ki je za zmago nad Hrvatom Marinom Čilićem potreboval pet nizov. Uvodna je Medvedjev izgubil, nato pa je sledil preobrat za zmago s 6:7 (3), 3:6, 6:3, 6:3 in 6:2.
 

Bartyjeva prek Siniakove, Tomljanovićeva dvignila pritisk Jeleni Ostapenko


Aljaž Bedene je že prej v treh nizih s trikrat po 6:4 izgubil proti Italijanu Matteu Berrettiniju, brez napredovanja v naslednji krog pa je ostal tudi Avstralec Nick Kyrgios, ki je pri izidu 2:6 in 6:1 pred začetkom tretjega niza predal dvoboj s Kanadčanom Felixom Auger-Aliassimom. Nemec Alexander Zverev je po izgubljenem uvodnem nizu proti Američanu Taylorju Fritzu slavil s 6:7 (3), 6:4, 6:3 in 7:6 (4). Vlogo favorita sta upravičila tudi Italijan Lorenzo Sonego in Poljak Hubert Hurkacz. Prvi je premagal Avstralca Jamesa Duckwortha s 6:3, 6:4 in 6:4, drugi pa Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:3, 6:4 in 6:2. 

Pri ženskah je še ne polnoletna ameriška zvezdnica Cori Gauff zgodaj popoldne premagala Kajo Juvan s 6:3 in 6:3 v nizih. Posloviti se je morala tudi finalistka OP Francije Anastazija Pavljučenkova. Rusinja, ki je v polfinalu pariškega turnirja izločila Tamaro Zidanšek, je tako kot v kasnejšem finalu z Barboro Krejčikovo tudi tokrat zgubila s Čehinjo, Karolino Muchovo, bilo je 7:5 in 6:3 v nizih. Nemka Angelique Kerber je prvi niz proti Belorusinji Aliaksandri Sasnovič izgubila z 2:6 in nato slavila s 6:0 in 6:1. Od glavnih favoritinj je napredovala prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty, ki je bila boljša od Čehinje Katerine Siniakove s 6:3 in 7:5.

Omeniti velja tudi nov podvig 17-letne britanske povabljenke Emme Raducanue. 338. igralka sveta, ki ima tudi romunske korenine, se je v četrti krog prebila z zmago nad Romunko Sorano Cirsteo. 45. igralko sveta je premagala s 6:3 in 7:5 v nizih le nekaj dni po maturi. Na svojem prvem obračunu na katerem od večjih igrišč Wimbledona je proti izkušeni tekmici dobila kar osem zaporednih iger. Zdaj jo čaka Ajla Tomljanović, Avstralka hrvaških korenin je v treh nizih odpravila Latvijko Jeleno Jeleno Ostapenko, obe igralki pa sta se med in po dvoboju obkladali z žaljivkami oziroma provokacijami. Ostapenkova je Tomljanovićevo označila za najslabšo igralko v karavani, ki bi jo premagala že v primeru, da bi bila sama vsaj 50-odstotno pripravljena, kot se je izrazila. Tekmico je obtožila hlinjenja poškodbe, Avstralka pa ji je vrnila s podobnimi obtožbami.



Pari osmine finala pri moških so Đoković – Garin, Fucsovics – Rubljov, Hačanov – Korda, Shapovalov – Bautista Agut, Berrettini – Ivaška, Auger-Aliassime – Zverev, Federer – Sonego, Hurkacz – Medvedjev, pri dekletih pa Barty – Krejčikova, Raducanu – Tomljanović, Badosa – Muchova, Gauff – Kerber, Pliškova – Samsonova, Keys – Golubic, Swiatek – Jabeur in Ribakina – Sabalenka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine