Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Mlajša Američanka je bila premočna za Kajo Juvan

Cori Gauff je v 3. krogu teniškega velikega slama v Wimbldonu s 6:3 in 6:3 premagala 20-letno Ljubljančanko.
Slovenka Kaja Juvan v 3. krogu teniškega turnirja v Wimbledonu ni bila kos favorizirani Cori Gauff. FOTO: Toby Melville/Reuters
Slovenka Kaja Juvan v 3. krogu teniškega turnirja v Wimbledonu ni bila kos favorizirani Cori Gauff. FOTO: Toby Melville/Reuters
G. N., STA
3. 7. 2021 | 16:19
3. 7. 2021 | 20:14
1:41
Po Aljažu Bedenetu se je v tretjem krogu grand slam teniškega turnirja v Wimbledonu poslovila tudi Kaja Juvan. Dvajsetletna Ljubljančanka ni bila kos tri leta mlajši Američanki Cori Gauff, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Z uvrstitvijo v tretji krog je Juvanova izenačila najboljši dosežek na turnirjih za veliki slam oziroma se drugič letos po Melbournu prebila med 32 najboljših igralk. Juvanova je v prvem krogu izločila deveto nosilko Belindo Bencic iz Švice (6:3, 6:3), v drugem pa je bila boljša od Francozinje Clare Burel (6:3, 6:4). Ljubljančanka je bila tokrat precej daleč od uspeha.

»Priznam, na začetku dvoboja sem bila kar malce živčna, saj sem vendarle igrala na centralnem igrišču. Zato sem začela malce zadržano, počasi. Kljub porazu nisem nezadovoljna, saj sem drugič letos igrala v tretjem krogu grand slama. Pred leti se mi je to zdelo nedosegljivo, zdaj pa je to dejstvo, na katerem lahko gradim nadaljnjo kariero,« je povedala Juvanova in priznala, da je kar malce utrujena, saj je v štirih dneh odigrala tri dvoboje.

»Zadovoljna sem, da je telo zdržalo. Po zdravstvenih težavah v preteklih mesecih je bil to zelo pomemben trenutek. Zdaj se moram čim bolje spočiti in pripraviti na nove izzive,« je dodala Juvanova.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine