Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković in Alcaraz sta se preznojila samo v tretjem nizu

Novak Đoković je v prvem kolu OP Francije zanesljivo odpravil Američana srbskih korenin Aleksandra Kovačevića. Carlos Alcaraz zavezal kravato Italijanu.
Novak Đoković je pokazal dobro pripravljenost, malo krize je imel le v zadnjem nizu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Novak Đoković je pokazal dobro pripravljenost, malo krize je imel le v zadnjem nizu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
P. Z., STA
29. 5. 2023 | 21:16
29. 5. 2023 | 21:27
2:15

Drugi dan OP Francije v tenisu je tretji nosilec Novak Đoković v prvem kolu po treh nizih zanesljivo premagal Američana srbskih korenin Aleksandra Kovačevića. Bilo je 6:3, 6:2 in 7:6 (1).

Srb v Roland-Garrosu lovi 23. naslov za grand slam, s katerim bi prekosil Rafaela Nadala, ki ga letos zaradi poškodbe ni v Parizu. Đoković je v Franciji zmagal v letih 2016 in 2021. V drugem kolu ga čaka Madžar Marton Fucsovics.

»Vesel sem, da sem nazaj tukaj v Parizu in da sem zdrav. Aleks je pokazal zelo dobro tekmo. Ostajam pozitiven,« je v francoščini povedal Nole: »Dobro mi je šlo v prvih dveh nizih, v zadnjem pa sem delal preveč napak. Počutim se dobro, to je dober začetek turnirja zame.«

Carlos Alcaraz se je sprehodil v drugi krog. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Carlos Alcaraz se je sprehodil v drugi krog. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Prvi nosilec Carlos Alcaraz je kasneje z Italijanom Flaviom Cobollijem imel še manj dela, zmagal je s 6:0, 6:2 in 7:5. Številka 2 Daniil Medvedjev bo prvi dvoboj odigral jutri proti brazilskemu kvalifikantu Thiagu Seybothu Wildu.

Felix Auger-Aliassime pa je postal prvi izmed prve deseterice nosilcev, ki so izpadli v uvodu Rolanda Garrosa. S 6:4, 6:4 in 6:3 ga je premagal Italijan Fabio Fognini. Tega v drugem krogu čaka Avstralec Jason Kubler.

V ženski konkurenci danes ni bilo posebnih presenečenj, velja omeniti le izpad 16. nosilke, Čehinje Karoline Pliškove, in 12. nosilke, Švicarke Belinde Bencic.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine