Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đokovićev nastop na Wimbledonu in OI vprašljiv

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je uspešno prestal operacijo na desnem kolenu.
Novak Đoković bo mogoče izpustil Wimbledon in olimpijske igre v Parizu. FOTO: Stephanie Lecocq/Reuters
Novak Đoković bo mogoče izpustil Wimbledon in olimpijske igre v Parizu. FOTO: Stephanie Lecocq/Reuters
6. 6. 2024 | 14:14
6. 6. 2024 | 14:15
1:41

Teniški as Novak Đoković je na družbenih omrežjih potrdil, da je uspešno prestal operacijo na desnem kolenu. Srbski zvezdnik je četrtfinalni obračun na odprtem prvenstvu Francije proti Norvežanu Casperju Ruudu predal zaradi težav s kolenom, potem ko si je načel meniskus med dvobojem z Argentincem Franciscom Cerundolom. Zaradi umika z Roland Garrosa bo nova številka ena svetovnega tenisa Jannik Sinner, ki bo sploh prvi Italijan, ki se bo zavihtel na vrh lestvice ATP.

Po prestani operaciji bo verjetno okreval najmanj tri tedne, zaradi česar je vprašljiv njegov nastop na Wimbledonu, kjer je Nole zmagal že sedemkrat, ki se začne 1. julija. Ogrožena je tudi Srbova udeležba na olimpijskih igrah v Parizu. Đoković v svoji karieri še ni osvojil olimpijskega zlata, leta 2008 pa je na največji športni prireditvi v Pekingu osvojil bronasto kolajno. »Olimpijske igre v Parizu so zelo pomembne – olimpijske igre so bile zame vedno prioriteta,« je dejal 37-letni Srb.

»Potrudil se bom, da bom zdrav in pripravljen za čimprejšnjo vrnitev na igrišče,« je v objavi na družbenih omrežjih še zapisal Đoković.

 

 

 

 

 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine