Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković po pariški poslastici preprečil Federerjevo stotico (VIDEO)

Srbski teniški as je v veličastnem polfinalu mastersa v Franciji Švicarja odpravil s 7:6 (6), 5:7 in 7:6 (3).
Novak Đoković bo v ponedeljek spet svetovna številka ena. FOTO: Michel Euler/AP
Novak Đoković bo v ponedeljek spet svetovna številka ena. FOTO: Michel Euler/AP
J. P
3. 11. 2018 | 20:04
3. 11. 2018 | 20:17
2:57
Pariz – Epska poslastica dveh teniških velikanov, Novaka Đokovića in Rogerja Federerja, v polfinalu mastersa v Parizu je navdušila in zadovoljila navijače obeh, nekoliko bolj zadovoljni pa so bili lahko privrženci Srba, ki se je v že 47. medsebojnem obračunu po hudi bitki dokopal do 25. zmage. Po treh urah in šestih minutah razburljive in negotove igre je bil »Nole« malenkostno boljši s 7:6 (6), 5:7 in 7:6 (3). V finalu ga čaka na papirju precej lažji zalogaj, nepostavljeni Rus Karen Hačanov, ki je bil v polfinalu nepričakovano gladko – s 6:4 in 6:1 – boljši od šestega nosilca, Avstrijca Dominica Thiema, pred tem pa je zgolj tri igre oddal tudi turnirski številki 4, Nemcu Alexandru Zverevu.


Nole četrtič zapored


Tretjepostavljenega Švicarja je v 1435 obračunih v dosedanji karieri izzivalo že kar 328 tekmecev, največkrat pa mu je nasproti stal ravno Đoković. V zadnjem obdobju sta se udarila manjkrat, po predlanskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu šele drugič. Že avgusta na mastersu v Cincinnatiju je bil, tedaj brez izgubljenega niza, boljši Novak, danes ponovno, s čimer je vknjižil že četrto zaporedno zmago. Z njo je poskrbel, da ga šest let starejši Švicar do konca sezone ne bo mogel več sklatiti z vrha svetovne jakostne lestvice ATP, kamor se bo – mimo Španca Rafaela Nadala, ki je bil Pariz zaradi poškodbe prisiljen izpustiti – ponovno zavihtel v ponedeljek. Federer bo zadržal tretje mesto na razpredelnici.

Roger Federer je zaigral v že dvestotem polfinalu. FOTO: Christophe Archambault/AFP
Roger Federer je zaigral v že dvestotem polfinalu. FOTO: Christophe Archambault/AFP


Dvestoti polfinale


Dvoboj je bil torej izjemno izenačen, edini brejk se je posrečil Rogerju v zadnji igri drugega niza, kar pa mu naposled ni pomagalo. V obeh preostalih je namreč odločala podaljšana igra, v prvem je imel Federer zaključno žogico pri 6:5, a je ni znal unovčiti, v zadnjem je Đoković (niz neporaženosti je podaljšal že na 22 zaporednih dvobojev, izvzemši ekshibicijskega v Laverjevem pokalu) s hitrim vodstvom s 6:1 kmalu razblinil vse dvome o zmagovalcu. Tako ostaja v igri za že peto lovoriko na pariškem mastersu, doslej je še vsakič, ko se je prebil v finale, tudi dvignil zmagovalno lovoriko. Federer, ki je igral v svojem dvestotem polfinalu, ne bo pa se razveselil jubilejne stote krone, svojega pariškega izkupička – zmage iz leta 2011 – ne bo oplemenitil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine