Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Nadal in Đoković v neposrednem boju za št. 1

Ta teden bo v Parizu potekal teniški turnir iz serije masters, kjer bosta igrala tudi Rafael Nadal in Novak Đoković.
Novak Đoković spet igra kot v najboljših časih. FOTO: Reuters
Novak Đoković spet igra kot v najboljših časih. FOTO: Reuters
30. 10. 2018 | 09:00
30. 10. 2018 | 09:30
3:21
Precej je bilo ugibanj, ali se bo Rafael Nadal, ki se je poškodoval v polfinalnem dvoboju OP ZDA, letos še vrnil na teniška igrišča. Morda tudi nekoliko nepričakovano bo ta teden igral na turnirju iz serije masters v Parizu, a motiv je jasen: želi ubraniti prvo mesto na svetovni teniški lestvici, za kar pa se ne zdi, da ima prav veliko možnosti.

Potem ko ni ubranil naslova na OP ZDA in je moral odpovedati azijsko turnejo, je njegova prednost na vrhu lestvice ATP splahnela, saj na drugi strani Novak Đoković igra kot prerojen. Le 215 točk tako loči Srba in Španca, pri čemer jih Rafa v Parizu od lani brani 180, tako da v novi teden praktično štartata izenačena in tisti, ki bo v dvorani Bercy prišel dlje, bo v ponedeljek št. 1, če bi slučajno oba izpadla na isti stopnji, bi se ohranilo zdajšnje razmerje. Da so Noletove možnosti veliko večje, je jasno, ne nazadnje je Srb najuspešnejši igralec v zgodovini turnirja, saj ga je osvojil že štirikrat, Nadal pa ni slavil nikdar, le enkrat je bil finalist. Na drugi strani Pariza je seveda statistika povsem drugačna, na peščenih igriščih Roland-Garrosa je osvojil 11 lovorik …

»Po OP ZDA nekaj časa nisem treniral, potem pa sem spet začel postopoma vaditi, korak za korakom. To zame ni prav nič novega, že večkrat sem bil v takšnem položaju, zato z ekipo poznamo proces vračanja, kaj deluje in kaj ne. Zdaj imam na igrišču že boljše občutke, treningi se stopnjujejo. Dodatna motivacija je gotovo to, da je Pariz zame prav posebno mesto,« je ob vrnitvi v mesto svojih največjih uspehov dejal Nadal ter zatrdil, da št. 1 ni njegov največji cilj ta čas.
 

Preveč izpuščenih turnirjev


»Moj glavni cilj je vrnitev na igrišče, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Seveda se bom boril, kolikor se bom lahko, upam na čim več dobljenih dvobojev, seveda si želim biti tudi prvi igralec sveta, a dejstvo je, da sem bil v dveh pomembnih obdobjih sezone poškodovan, izpustil sem kar nekaj turnirjev iz serije masters, se vdal na OP Avstralije, na OP ZDA. Preveč izgubljenih turnirjev je to,« se je še na eno turbulentno sezono spomnil Nadal, ki je v 1. kolu Pariza prost, v drugem pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Fernando Verdasco – Jeremy Chardy.

Pestra sezona je tudi za Đokovićem, ki je najnižjo točko doživel z operacijo komolca ter prezgodnjo vrnitvijo na igrišče in nekaterimi zares nepričakovanimi porazi, a to je zgolj oddaljena preteklost. Ta čas je Nole najboljši igralec na svetu, kar bi morala pokazati v ponedeljek tudi lestvica. Po OP ZDA je osvojil še masters v Šanghaju, niz bi lahko nadaljeval v Parizu. »V New Yorku in Šanghaju sem igral kot v najboljših časih. Uživam v tenisu, uživam v tekmovanju. Kadar si poln samozavesti, pristopaš treningu, turnirjem in dvobojem na povsem drugačen način,« gre novim zmagam naproti Đoković.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine