Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Blaž Kavčič: Tudi jaz bi si nekaj zaslužil

Slovenski teniški igralec spregovoril o odpovedi nastopa v Portorožu.
Blažž Kavčič pravi, da si ne želi teniške »vojne«. FOTO: Jure Eržen/Delo
Blažž Kavčič pravi, da si ne želi teniške »vojne«. FOTO: Jure Eržen/Delo
M. H.
15. 8. 2019 | 22:00
15. 8. 2019 | 22:14
2:17
Glavni del turnirja v Portorožu je začelo kar sedem domačih igralcev, med najbolj znanimi imeni slovenskega tenisa je manjkal le Blaž Kavčič, ki je nastop na challengerju v Cordenonsu končal v 3. kolu s porazom proti Madžaru Zsomborju Pirosu, 448. igralcu sveta (6:1, 3:6, 3:6). Kavčiča pa so bolj kot izpad s turnirja te dni peklili razlogi za njegovo odsotnost v Portorožu.

Odločitev, da ga ne bo na največjem domačem turnirju je bila sicer njegova. »Z Blažem sem se pogovarjal, imel je določena pričakovanja, na katera nismo mogli pristati in tako ni bil pripravljen nastopiti. Nismo našli skupnega jezika,« je pred turnirjem dejal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Kavčič se je nanje ostro odzval na družbenih omrežjih, za Delo pa povedal: »Želel sem si igrati v Portorožu, to bi kot vsa leta doslej naredil zastonj, vendar sem nato izvedel, da bosta ta čas najboljša slovenska igralca prek sponzorskih pogodb plačana za nastop. Nič nimam proti temu, da so igralci plačani, kar se, četudi v tenisu ni uradnih štartnin, dogaja tudi na najvišji ravni. Nič tudi nimam proti Aljažu (Bedenetu, op. p.) in Blažu (Roli), mislim pa, da si po tem, kar sem že naredil za slovenski tenis, tudi jaz nekaj zaslužim. Ne želim toliko kot onadva, ki sta višje uvrščena in igrata bolje, ne zdi pa se mi pošteno, da ne bi dobil ničesar, saj smo igralci podobnega ranga, četudi sem po operaciji kolena in dolgem tekmovalnem premoru nižje uvrščen na lestvici ATP. Z direktorjem o številkah in konkretnih zahtevah nisva govorila, dejal je le, da mi ne more ponuditi ničesar,« je dejal Kavčič, ki je dodal, da si ne želi teniške »vojne«.

»Ta čas smo polno zaposleni s portoroškim turnirjem in vso energijo vlagamo v čim uspešnejši dogodek, Kavčičeve izjave ne želim komentirati,« pa je za Delo dejal Krušič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine