Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Bedenetu po šestih letih dvoboj z Đokovićem v Parizu

Aljaž Bedene je izgubil prvi niz, potem pa dobil naslednje tri za zmago proti Pablu Cuevasu. Zdaj s številko 1. V tretji krog brez boja tudi Tamara Zidanšek.
Aljaž Bedene se dobro znajde na pariškem pesku. FOTO: Martin Bureau/AFP
Aljaž Bedene se dobro znajde na pariškem pesku. FOTO: Martin Bureau/AFP
Š. R., STA
25. 5. 2022 | 18:38
25. 5. 2022 | 19:37
2:53

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno nastopil tudi v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Ljubljančan je s 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4 premagal Urugvajca Pabla Cuevasa. V tretjem krogu se bo pomeril proti številki 1 Novaku Đokoviću, ki je zlahka ugnal Slovaka Alexa Molčana.

Bedene se je šestič v karieri uvrstil v tretji krog turnirja za grand slam, tretjič v Parizu. Preboj v osmino finala mu še ni uspel. Danes je po več kot treh urah izenačenega dvoboja napredoval v naslednji krog, potem ko je po slabšem začetku premagal tekmeca, ki je na lestvici ATP skoraj 50 mest bolje uvrščen. Cuevas je 149., Bedene 195.

Slovenski igralec, ki je v uvodnem nastopu ugnal Avstralca Christopherja O'Connella prav tako s 3:1 v nizih, je danes izgubil uvodni niz s 4:6, potem pa dobil drugega z enakim izidom. Odločilen je bil nato tretji, ko je Bedene izenačil na 4:4 in povedel s 6:5, potem pa v podaljšani igri slavil in si pripravil dobro izhodišče za zmago.

Bedene je zmagal s 3:1 v nizih. FOTO: Martin Bureau/AFP
Bedene je zmagal s 3:1 v nizih. FOTO: Martin Bureau/AFP

To je nato dosegel v tretjem nizu, ko vodstva s 4:2 in 5:3 ni izpustil iz rok. Cuevas je še znižal na 4:5, a je potem slovenski igralec dobil igro na svoj servis in po treh urah in 14 minutah napredoval v tretji krog Pariza. Bedene in Đoković sta se nazadnje v Parizu srečala leta 2016 v tretjem krogu, Srb je kasneje prvič osvojil peščeni turnir. Skupaj sta odigrala tri partije, Slovenec pa še ni osvojil niza.

Zidanškova naprej brez boja

Tamara Zidanšek pa se je po predaji Egipčanke Majar Šerif uvrstila v tretji krog, v katerem se bo pomerila z boljšo tekmico četrtkovega dvoboja drugega kroga, Američanko Jessico Pegula ali Ukrajinko Anhelino Kalinino. Skupaj z Juvanovo pa je bila Zidanškova uspešna tudi v prvem krogu dvojic, v katerem je slovenska naveza po manj kot uri igre s 6:0 in 6:3 izločila Francozinji Tessah Andrianjafitrimo in Oceane Dodin.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine