Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Bedene že zapustil Montpellier

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se poslavlja od turnirja serije ATP 250 v francoskem Montpellierju z nagradnim skladom 262.170 evrov.
Aljaž Bedene je prvi niz odprl zelo dobro in takoj odvzel servis Gerasimovu. FOTO: David Gray/AFP
Aljaž Bedene je prvi niz odprl zelo dobro in takoj odvzel servis Gerasimovu. FOTO: David Gray/AFP
F. T., STA
25. 2. 2021 | 13:30
25. 2. 2021 | 21:29
1:38
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se poslavlja od turnirja serije ATP 250 v francoskem Montpellierju z nagradnim skladom 262.170 evrov. V osmini finala ga je s 6:4, 7:6 (4) premagal Belorus Jegor Gerasimov. Najboljši Slovenec na lestvici ATP je imel prednost v obeh nizih, a je Gerasimovu vselej uspela vrnitev.

Bedene je prvi niz odprl zelo dobro in takoj odvzel servis Gerasimovu. Osemindvajsetletnik iz Minska je nato izenačil, v zaključku niza pa je izkoristil Ljubljančanovo slabšo deseto igro in se veselil osvojitve prvega niza. V drugem nizu je 60. igralec sveta Belorusu spet vzel servis, tokrat v tretji igri, prednosti pa znova ni uspel zadržati. Gerasimov je namreč v deseti igri prišel do izenačenja na 5:5, ko je Ljubljančan serviral za drugi niz.

V podaljšani igri je bil 83. igralec sveta, ki je v prvem krogu premagal Škota Andyja Murrayja, zanesljiv, zmagal s 7:4 ter po uri in 52 minutah slavil vstop v četrtfinale. Bedene je nazadnje v četrtfinalu turnirja najvišje ravni igral lani februarja v Rotterdamu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine