Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Andy Murray in slovenske čebele

V športni kolumni na BBC je nekdanji vodilni teniški igralec sveta bežno omenil tudi Slovenijo in njeno darilo sedežu ZN v New Yorku.
Andy Murray je v novi kolumni bežno omenil tudi Slovenijo. FOTO: Julian Finney/AFP
Andy Murray je v novi kolumni bežno omenil tudi Slovenijo. FOTO: Julian Finney/AFP
J. P.
27. 8. 2018 | 16:04
27. 8. 2018 | 16:16
2:36
London – Nekdanji prvi teniški igralec sveta, 31-letni Škot Andy Murray, ni le odličen športnik, temveč tudi odmeven športni kolumnist britanskega BBC. Z najnovejšo kolumno, objavljeno v soboto, bo pritegnil tudi marsikaterega bralca iz Slovenije, saj jo je naslovil »Igranje na OP ZDA, instagram in slovenske čebele«. Slovenije se je v kolumni sicer dotaknil zelo bežno, in sicer v sklopu zapisa o obisku sedeža Organizacije združenih narodov (OZN) in Unicefove zgradbe v New Yorku. 


Kranjska sivka na sedežu ZN


»Kot dolgoletni ambasador Unicefa sem obiskal pisarne v New Yorku, v neposredni bližini sedeža ZN. Spoznal sem usklajevalno ekipo, ki se nemudoma odzove ob vojnah ali naravnih nesrečah po svetu. Opravlja izjemno delo in je odgovorna za pomoč družinam in otrokom v stiski. Nato smo se skupaj odpravili še v stavbo ZN, v kateri se običajno zbirajo svetovni voditelji. Tam najdete številne lokalne znamenitosti z vseh kotičkov sveta, ki jih podarijo države članice, denimo košček Berlinskega zidu iz Nemčije, Slovenija je podarila avtohtone čebele (kranjske sivke), tako da na vrtu stojijo panji, ter še mnoge druge stvari iz različnih držav,« je zapisal Murray.


Zaradi poškodbe več časa s hčerkama


Med drugim je nekaj vrstic v kolumni namenil še pozitivni strani družbenih omrežij in predvsem vrnitvi v tekmovalni pogon, že danes ga namreč čaka prvi nastop na turnirjih velike četverice po 14 mesecih odsotnosti zaradi poškodbe in operacije – na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku ga bo izzival Avstralec James Duckworth. »Še zdaj si želim, da bi lahko zaigral že v Wimbledonu in mi ne bi bilo treba odpovedati udeležbe pet pred dvanajsto. Toda čudovito je tudi odigrati prvi veliki slam po 14 mesecih ravno tu v New Yorku. Turnir ima odlično energijo in je drugačen od ostalih. Uživam na osrednjem igrišču, tu sem ujel prvi finale na turnirjih te ravni, tu sem prvič zmagal na velikem slamu, na New York me vežejo čudoviti spomini.« Kot pozitivno plat poškodbe je navedel možnost preživeti več časa z družino in prijatelji ter od blizu spremljati odraščanje hčerk.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine