Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sanjski finale: Alcaraz in Đoković finalista na sveti travi

Španski zvezdnik bo v nedeljo branil naslov v Wimbledonu, v finalu spet s Srbom, ki še naprej premika mejnike. Obeta se poslastica. Jutri finale pri ženskah.
Carlos Alcaraz in Novak Đoković bosta odigrala revanšo v Wimbledonu. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Carlos Alcaraz in Novak Đoković bosta odigrala revanšo v Wimbledonu. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
P. Z., STA
12. 7. 2024 | 21:00
12. 7. 2024 | 21:29
3:53

Španec Carlos Alcaraz in Srb Novak Đoković sta finalista turnirja v Wimbledonu. To bo ponovitev lanskega finala, ki ga je v petih nizih dobil Španec.

Enaindvajsetletni Alcaraz je bil v polfinalu drugo leto zaporedoma boljši od Rusa Danila Medvedjeva s 6:7, 6:3, 6:4 in 6:4, šestnajst let starejši Đoković pa je ugnal Italijana Lorenza Musettija s 6:4, 7:6 in 6:4.

Španec bo imel v finalu, ki se bo v nedeljo začel ob 15. uri, priložnost za drugi zaporedni naslov v Wimbledonu in četrtega na največjih turnirjih. Pred dobrim mesecem je osvojil Roland Garros, 2022 pa je bil najboljši v New Yorku.

Đoković ima v svoji zbirki naslovov 24 grand slamov, od tega sedem Wimbledonov, to pa je šele njegov prvi finale letos. V 2024 je trikrat igral v polfinalu in vse tri izgubil.

Carlos Alcaraz bo v nedeljo branil naslov v Wimbledonu. FOTO: Andrej Isaković/AFP
Carlos Alcaraz bo v nedeljo branil naslov v Wimbledonu. FOTO: Andrej Isaković/AFP

Alcaraz je bil po polfinalni zmagi odlično razpoložen. Do finala se je prebil z nič kaj briljantnimi predstavami; dvakrat je izgubil prvi niz, že v tretjem krogu je za zmago potreboval pet nizov, zgolj v prvih dveh nastopih pa je igral tri nize.

»Danes sem bil na začetku zelo živčen. Ves prvi niz napetost ni popustila, šele sredi drugega niza, ko sem povedel 3:1, sem našel pravi ritem. Na koncu sem igral res dober tenis. Takih napak v finalu ne smem ponoviti,« je dejal Alcaraz.

»Mislim, da bo v nedeljo dober dan za Španijo,« je nadaljeval igralec iz Murcie in na tribunah All England Cluba sprožil val negodovanja. Španija bo namreč v nedeljo zvečer v finalu evropskega nogometnega prvenstva igrala prav proti Angliji. »Ne, nisem hotel reči, da bo Španija zmagala. Vem pa, da bo zanimiv in zabaven dan,« je dodal Alcaraz.

Đoković, ki je v Parizu predal četrtfinale zaradi poškodbe kolena in nato izpustil vse pripravljalne turnirje pred Wimbledonom, je v polfinale prišel svež, saj njegov tekmec v četrtfinalu, Avstralec Alex De Minaur, ni bil zmožen za igro.

Do desetega finala v Wimbledonu in sedemintridesetega na turnirjih za grand slam je Srb prišel po slabih treh urah igre, po zmagi pa je povedal: »Veselim se novega dvoboja s Carlosom v finalu. Potrudil se bom, da bo izid drugačen kot lani, ne morem pa tega obljubiti, saj je Alcaraz res kompleten igralec na vseh podlagah.«

Novak Đoković se je zabaval. FOTO: Paul Childs/Reuters
Novak Đoković se je zabaval. FOTO: Paul Childs/Reuters

»Zame je uvrstitev v finale Wimbledona vedno nekaj posebnega, saj sem kot otrok treniral, da bi nekoč osvojil ta turnir, nastop na osrednjem igrišču pa je verjetno želja vsakega tenisača na svetu. Srečen sem, da mi je to znova uspelo,« je dodal Đoković.

Polfinale:

Carlos Alcaraz (Špa, 3) – Danil Medvedjev (Rus, 5) 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4

Novak Đoković (Srb, 2) – Lorenzo Musetti (Ita) 6:4, 7:6 (2), 6:4

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine