Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Zormanova pravljica s Trimom se nadaljuje

Trebanjci so v drugem polčasu uprizorili zasuk proti Gorenju in ostajajo popolni v sezoni.
Uroš Zorman še ne pozna poraza na klopi Trima. FOTO: Jure Eržen/Delo
Uroš Zorman še ne pozna poraza na klopi Trima. FOTO: Jure Eržen/Delo
13. 10. 2020 | 19:27
13. 10. 2020 | 19:57
5:50
Uroš Zorman ostaja nepremagan v trenerski karieri, njegov Trimo pa v sezoni. Trebanjci so v derbiju lige NLB v drugem polčasu nadoknadili zaostanek treh golov proti Gorenju in zmagali z 29:28, s čimer so se s Celjem izenačili na vrhu lestvice.

Gorenje, ki se mu je poznalo, da je bilo dolgo v karanteni in ni imelo treningov, je doživelo prvi poraz. Je pa pokazalo dobro igro, ki obeta boje za najvišje pozicije. Zlasti v prvem polčasu, ki ga je dobilo za tri gole. Najboljši strelec je bil Domen Tajnik z desetimi goli.



Na drugi strani je bilo junakov več, Gal Cirar se je na desnem krilu razigral v drugem polčasu, Dino Hamidović je zadel pomembni sedemmetrovki, pomembne poteze v napadu in obrambi je vlekel Gregor Potočnik, Marko Kotar pa je zabil zadnji gol 20 sekund pred koncem, po katerem je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Novem mestu, kjer so imeli navijači iz bližnjega Trebnjega glasno podporo.

Gal Cirar je bil najboljši strelec Trima. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo
Gal Cirar je bil najboljši strelec Trima. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo


Trimo se je s peto zmago na prav toliko tekmah izenačil s Celjem Pivovarno Laško. Tekma vodilnih je bila sicer zaradi suma na koronavirus pred kratkim preložena.



Za ekipo Zormana, ki ne bi mogel boljše začeti samostojne trenerske poti, je to najboljša spodbuda pred začetkom nastopov v skupinskem delu nove evropske lige. V torek bo gostovala pri slavnem Rhein-Neckarju. Gorenje Zorana Jovičića pa je lahko zadovoljno, ker premor ni pustil prehudih posledic in z malce več sreče bi lahko odneslo točko ali dve.



Trimo je po obračunih proti Kopru, ormoškemu Jeruzalemu, Ribnici in Krki na kolena položila še ekipo iz Velenja, ki je odigrala svojo prvo tekmo po desetdnevni osamitvi zaradi okužbe nekaterih igralcev z novim koronavirusom. Prvi polčas je minil v absolutni prevladi rokometašev iz Šaleške doline, ki so si že v 11. minuti priigrali štiri gole prednosti (7:3) in domačega trenerja prisili, da je zahteval minuto odmora. A njegovi novi napotki niso pomagali, Dolenjci so dve minuti kasneje zaostali za pet zadetkov (3:8).

Marko Kotar je zagotovil zmago Trimo. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo
Marko Kotar je zagotovil zmago Trimo. FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo


Gostitelji so se prebudili šele sredi prvega polčasa, v 20. minuti so povsem zadihali za ovratnik Velenjčanov (9:10), v končnici prve polovice tekme pa znova zaigrali neodgovorno in bledo ter si v 26. minuti znova priigrali primanjkljaj petih golov (11:16).
V začetku drugega polčasa so se pogumno podali v lov na tekmeca, po golu Potočnika v 38. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (18:18).



V izenačenem in povsem enakovrednem nadaljevanju je bilo v prelomnih trenutkih dvoboja več modrosti na strani gostiteljev, ki so po golu Cirarja s krilnega položaja ter zadeti sedemmetrovki Hamidovića poldrugo minuto pred koncem dvoboja povedli z 28:26, prednost pa zadržali vse do zadnjega zvoka sirene.

Trebanjska ekipa bo v petek gostovala v Izoli, velenjska pa bo dan kasneje gostila ormoški Jeruzalem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine