Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Zlatorog zapustila še najsvetlejša bisera celjske rokometne šole

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sprejelo odškodnino za dva najboljša igralca minule sezone. Nov trener znan do konca tedna.
Mitja Janc je zablestel v tej sezoni in debitiral za reprezentanco. FOTO: Slavko Kolar
Mitja Janc je zablestel v tej sezoni in debitiral za reprezentanco. FOTO: Slavko Kolar
12. 6. 2024 | 13:31
12. 6. 2024 | 20:28
1:51

Kot da navijači Celja Pivovarne Laško že ne bi imeli dovolj slabih novic. Vrste rokometnega kluba zapuščata tudi najboljša igralca minute sezone in najbolj znana produkta znamenite celjske rokometne akademije Mitja Janc in Tim Cokan. Oba sta imela veljavni pogodbi za naslednjo sezono, vendar je vodstvo kluba sprejelo višino odškodnine, ki jo je za reprezentančna aduta prihodnosti ponudila Wisla Plock.

Srednji zunanji igralec Janc je bil deveti najboljši strelec zadnje sezone EHF lige prvakov (137 golov), v kateri so Celjani doživeli 14 porazov. Desno krilo Cokan pa s 171 zadetki tretji strelec lige NLB, v kateri so 26-kratni državni prvaki osvojili šele tretje mesto. Klub je že med sezono zapustilo nekaj igralcev, naposled tudi trener Alem Toskić.

Tim Cokan je bil najboljši strelec Celja v 1. SRL. FOTO: Slavko Kolar
Tim Cokan je bil najboljši strelec Celja v 1. SRL. FOTO: Slavko Kolar

Odhod Janca, mlajšega brata Blaža, ki je z Barcelono osvojil ligo prvakov, najbrž pomeni, da bo v Zlatorog prišel najboljši strelec 1. SRL Andraž Makuc iz Kopra, mlajši brat Domna, ki je prav tako osvojil F4 v Kölnu.

Danes naj bi upravni odbor RK CPL odločal o imenovanju novega trenerja, ampak po zadnjih informacijah bo odločitev padla do konca tedna. V ožjem izboru je pet kandidatov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine