Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Za Slovenijo tudi Barbara Lazović in Liza Omoregie

Igralki CSM Bukarešte bosta selektorju Urošu Bregarju na voljo že za letošnje EP, ampak vrhunec bo na domačem euru 2022. Odločilni klic Franja Bobinca.
Barbara Lazović je nazadnje za Slovenijo igrala na EP 2016.<br />
FOTO: Reuters
Barbara Lazović je nazadnje za Slovenijo igrala na EP 2016.<br /> FOTO: Reuters
21. 10. 2020 | 06:01
21. 10. 2020 | 11:44
2:50
Dobra novica za žensko rokometno reprezentanco. Državni dres bo ponovno oblekla Barbara Lazović (dekliško Varlec), za novo domovino naj bi končno debitirala tudi Elizabeth Omoregie. Na obe bo že na letošnjem evropskem prvenstvu računal selektor Uroš Bregar.

Lazovićeva je v zadnjih letih predvsem zaradi družinskih obveznosti do svojega sina odpovedovala nastope v reprezentanci. Nazadnje je za njo nastopila na EP 2016 na Švedskem. Svojčas je bila kot igralka Zaječarja blizu srbski izbrani vrsti, snubili so jo tudi v črnogorski. Obredla je že ves južni Balkan, odkar je leta 2014 zapustila Krim Mercator, je branila barve Vardarja, Bukarešte, Budućnosti, zdaj je spet v Romuniji.

Elizabeth Omoregie je štiri leta igrala za Krim Mercator. FOTO: Blaž Samec
Elizabeth Omoregie je štiri leta igrala za Krim Mercator. FOTO: Blaž Samec


Tam je njena soigralka Liza Omoregie, Bolgarka nigerijskih korenin, ki je odraščala v Atenah. Slovensko državljanstvo je dobila, ko je igrala za Krim (2014-2018), bila je tudi na pripravah reprezentance, a uradnega nastopa za Slovenijo še nima. 
 

Posredovanje predsednika


Njuna vrnitev, za katero se je osebno zavzel predsednik RZS Franjo Bobinac, bo zelo pomembna za reprezentanco, ki ima težave s širino igralskega kadra, kar se je nazadnje potrdilo na lanskem SP na Japonskem. Obe sta tudi zelo koristni v obrambi, v kateri spet ne bo Alje Varagić (Koren), ki se je odločila za materinstvo. Bregar bi lahko znova poskusil prepričati še eno levoroko veteranko Neli Irman, ki živi in dela v Švici.

Uroš Bregar ima dva razloga za zadovoljstvo. FOTO: AFP
Uroš Bregar ima dva razloga za zadovoljstvo. FOTO: AFP


Slovenke bodo decembra nastopile na EP na Norveškem in Danskem, vest o vrnitvi dveh igralk pa je še bolj pomembna v luči eura 2022, ki ga bo skupaj z Makedonijo in Črno goro organizirala Slovenija, kar naj bi bil vrhunec tega rodu, v katerem imajo glavno besedo Ana Gros, Tjaša Stanko, Nina Zulić ...

»Selektor je bil vsa ta leta seznanjen z razlogi, zaradi katerih sem bila odsotna. Letos sem se lažje organizirala glede zasebnih zadev. Počutim se dobro in pripravljena sem pomagati ter podaljšati klop reprezentance. Tega se zelo veselim,« je povedala visoka desna zunanja igralka, ki bo januarja dopolnila 33 let.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine