Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Za konec sladka zmaga in spodbuda za naprej

Krim Mercator je premagal Budućnost in sklenil sezono v ligi prvakinj, v kateri je presegel nizka pričakovanja.
Nina Zulić je zablestela z desetimi goli. FOTO: RK Krim
Nina Zulić je zablestela z desetimi goli. FOTO: RK Krim
9. 3. 2020 | 08:00
3:43
Ironija se je poigrala z rokometašicami Krima Mercatorja. Šele na šesti in zadnji domači tekmi v ligi prvakinj jim je uspelo zmagati, na kolena so spravile Budućnost, a uspeha se niso mogle veseliti s svojimi navijači. Zaradi koronavirusa je klub nekaj ur prej tekmo zaprl za javnost. A zmaga za slovo od evropske sezone je bila vseeno sladka.

Krimovke so vpisale prvo zmago v glavnem delu lige prvakinj in prvo na Kodeljevem v sezoni, ki so jo končale s petimi točkami in si s Ferencvarosem delile 9. mesto, kar je uspeh za zasedbo trenerja Uroša Bregarja, ki je bila po odhodu večine nosilk igre sestavljena na novo. To je dobra spodbuda za nadaljnje delo, za prihodnjo sezono je Krim že razkril štiri okrepitve in bo še bolj resno napadel četrtfinale, na katerega čaka od leta 2014.

Krimovke so se pred praznimi tribunami veselile zmage proti Budućnosti. FOTO: RK Krim
Krimovke so se pred praznimi tribunami veselile zmage proti Budućnosti. FOTO: RK Krim


Da ima potencial, je potrdila tudi tekma z Budućnostjo, ki se odkrito spogleduje z nastopom na sklepnem turnirju v Budimpešti. Če je na začetku sezone blestela Alja Varagić in je na zadnjih tekmah praviloma največ golov dosegala Harma van Kreij, je za konec zasijala reprezentantka Nina Zulić in dosegla okroglih 10 golov iz igre.
 

Klemenčičeva odkritje sezone


Tudi uvodne tri na začetku drugega polčasa, ko so si Ljubljančanke priigrale odločilno razliko. Zulićeva je le ena izmed igralk, ki so v sezoni naredile velik korak naprej. Še največjega ena najbolj obetavnih krožnih napadalk v Evropi Valentina Klemenčič, ki je v krstni sezoni med elito dosegla 23 golov. Po poškodbi se je uspešno vrnila Nataša Ljepoja.

Za Aljo Varagić je bila deveta sezona v LP najbolj plodna doslej, vpisala 62 zadetkov in zasedla 6. mesto med strelkami. Zelo je napredovala Nina Žabjek, potencial mora še izkoristiti Hana Vučko. Mlada vratarka Maja Vojnović je nekajkrat zasijala, ob koncu je prvi gol v LP vpisala Iza Bon Brzin, že prej je to uspelo Emi Abina in Lauri Cerovak, proti Črnogorkam je debitirala še levoroka Tija Gomilar Zickero.

»Vesel sem, ker smo se pobrali in pokazali, zakaj si zaslužimo igranje med najboljšimi,« je bil na igralke ponosen Bregar.

Harma van Kreij se je najbolj izkazala med tujimi okrepitvami. FOTO: RK Krim
Harma van Kreij se je najbolj izkazala med tujimi okrepitvami. FOTO: RK Krim

 

Kmalu reprezentančna akcija


Škoda, da so krimovke doma izgubile zadnjo tekmo prvega dela proti Sävehofu, če bi v pomlad prenesle štiri točke, bi bile še bolj resno v igri za četrtfinale. Že kolo pred koncem je bilo znano, da bodo tam igrali Metz, Rostov-Don, Esbjerg in CSM Bukarešta iz skupine 1 ter Györ, Brest, Budućnost in Valcea iz skupine 2. Za F4 se bosta torej borili dve Slovenki, Ana Gros iz Bresta in Barbara Lazović iz Budućnosti ter naturalizirana Elizabeth Omoregie iz Bukarešte. Grosova je ena najboljših igralk v LP, dosegla je že 78 golov (3. mesto).



Bregar, Grosova in druga dekleta se bodo kmalu posvetili reprezentančni akciji, konec meseca bosta dve mikavni tekmi z Nemčijo v kvalifikacijah za letošnje EP, prva 25. t. m. v Celju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine