Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vujović besen po učni uri Gorenja

Borbene ose razbile Borac. Velenjčani so se zanesljivo uvrstili med najboljših osem ekip v pokalu EHF, ki ga lahko tudi osvojijo.
Trenerja Veselin Vujović in Zoran Jovičić sta si izmenjala nekaj sočnih besed. Foto RK Gorenje
Trenerja Veselin Vujović in Zoran Jovičić sta si izmenjala nekaj sočnih besed. Foto RK Gorenje
21. 2. 2021 | 20:53
21. 2. 2021 | 21:03
4:52
Po Celju Pivovarni Laško v ligi prvakov in Trimu iz Trebnjega v evropski ligi čast slovenskega klubskega rokometa uspešno brani tudi Gorenje, ki se je prebilo med najboljšo osmerico v pokalu EHF. Tudi na drugi tekmi osmine finala je premagalo banjaluški Borac na čelu s trenerjem Veselinom Vujovićem. Bilo je 32:16 (17:11).

Po prvi tekmi v Rdeči dvorani, ki se je razpletla z 32:28 v prid gostiteljev, je bila revanša v BiH povsem odprta. Trener Zoran Jovičić je govoril, da njegove ose v dvorani Borik ne smejo braniti prednosti štirih golov, ampak napasti zmago. Fantje so ga več kot poskušali, tudi v gosteh so dosegli 32 golov, toda obramba je bila bistveno odločnejša in je tekmecem dovolila zgolj 16 zadetkov. Še posebej odličen je bil drugi polčas, ki se je končal z neverjetnih 15:5!



Slovenska liga, nekoč četrta na klubski jakostni lestvici EHF, je padla na 14. mesto, toda obeta se ji dvig. Celje se je že drugič zapored uvrstilo v osmino finala lige prvakov, Trimo dobro nastopa v evropski ligi, kjer je v igri za napredovanje, Gorenje pa se je prebilo med osmerico najboljših v tretjem evropskem tekmovanju. Glede na moč tekmecev lahko s takšno formo upa tudi na ponovitev uspeha koprskega Cimosa, ki je leta 2011 po finalni zmagi proti Benfici osvojil tedanji pokal challenge. Prve četrtfinalne tekme bodo 20. marca.
 

Odlična vratarja


»Po prvi tekmi v Velenju smo vedeli, da nas v Banjaluki čaka težka tekma. Rezultat ni pokazal tega, kar se je dogajalo v prvem polčasu. Mi smo tekmo jemali skrajno resno in bili na koncu za to nagrajeni. Držali smo visoko razliko skozi ves drugi polčas. Tudi vratarja sta bila odlična,« je Aljaža Panjtarja (16 obramb) in Emirja Taletovića (11) pohvalil nekdanji reprezentant Aleks Kavčič, ki je dosegel pet golov in na dveh tekmah 14. V Banjaluki je bil najboljši strelec Domen Tajnik z osmimi zadetki.

Aleks Kavčič je na dveh tekmah zbral 14 golov. FOTO: Jože Suhadolnik
Aleks Kavčič je na dveh tekmah zbral 14 golov. FOTO: Jože Suhadolnik


Vujovićeva ekipa je v 20 minutah drugega polčasa le dvakrat zatresla mrežo, v slovenski je krstni gol dosegel najstnik Tarik Velić. »Prva tekma ni bila realni pokazatelj, kaj zmoremo, sicer smo zasluženo zmagali, a razlika bi morala biti večja. Dva dejavnika sta to preprečila. Tokrat smo bili popolnoma osredotočeni, sojenje pa je bilo zelo korektno. Čestitke fantom za borbo,« je bil na črno-rumeno ekipo ponosen trener Jovičić, čigar fantje se v ligi NLB borijo za drugo mesto s Trimom.

Vujović je bil besen kot ris: »V karieri se mi ni zgodil tak polom. Sramota, da smo v polčasu dosegli le pet golov. K nam je prišla Evropa, mi pa smo daleč od nje. Škoda, ker ni bilo gledalcev, da bi videli, kakšne mevže so ti fantje,« je v svojem slogu bentil Vuja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine