Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Vranješevi varovanci v prvem jakostnem bobnu

Žreb za svetovno rokometno prvenstvo v Egiptu bo 5. septembra.
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ bo v začetku septembra izvedel, s kom se bodo njegovi varovanci pomerili v prvem delu SP. FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ bo v začetku septembra izvedel, s kom se bodo njegovi varovanci pomerili v prvem delu SP. FOTO: Nebojša Tejić/kolektiff
M. U., STA
25. 8. 2020 | 15:11
1:43
Mednarodna rokometna zveza (IHF) je slovensko moško rokometno reprezentanco uvrstila med nosilce žreba za januarsko svetovno prvenstvo v Egiptu. Ples kroglic bo na planoti s piramidami v Gizi na sporedu v soboto, 5. septembra, ob 19. uri. Poleg Slovenije so v prvem jakostnem bobnu še Danska, Španija, Hrvaška, Norveška, Nemčija, Portugalska in Švedska.

V drugem bobnu so Egipt, Argentina, Avstrija, Madžarska, Tunizija, Alžirija, Katar in Belorusija, v tretjem Islandija, Brazilija, Urugvaj, Češka, Francija, Južna Koreja, Japonska in Bahrajn, v četrtem pa Angola, Zelenortski otoki, Maroko, Kongo, Poljska, Rusija, zmagovalec prvenstva Severne Amerike in Karibov ter najboljša izbrana vrsta dodatnega kvalifikacijskega turnirja za področje Južne in Srednje Amerike.
 

Prvič 32 ekip


Na mundialu, ki bo potekal med 13. in 31. januarjem prihodnje leto, bo prvič v zgodovini nastopilo 32 ekip.

V kvalifikacijah za januarski sklepni turnir bi se morala Slovenija pod vodstvom selektorja Ljubomirja Vranješa pomeriti s Srbijo, a sta bila junijska kvalifikacijska dvoboja odpovedana zaradi pandemije koronavirusa. Namesto tega so v Egipt napredovale reprezentance glede na razvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu. Slovenija je januarja letos osvojila četrto mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine