Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V ostrem obračunu tigric so imele daljše kreplje romunske

Krim Mercator je sezono v ligi prvakinj začel s porazom pri CSM Bukarešta z 28:30. V prvem polčasu vodil za pet golov. Radičević in Dmitrijeva po devet golov.
Liza Omoregie je dosegla tri gole in bila izključena. FOTO: EHF
Liza Omoregie je dosegla tri gole in bila izključena. FOTO: EHF
11. 9. 2022 | 17:51
11. 9. 2022 | 19:12
4:02

Rokometašice Krima Mercatorja so v sezono 2022/23 v EHF ligi prvakinj, od katere si obetajo nič manj od nastopa na F4 v Budimpešti, začele s porazom. V Romuniji so izgubile proti CSM Bukarešti z 28:30 (19:17). Prihodnjo nedeljo bodo gostile evropske prvakinje iz ekipe Vipers Kristiansand.

Igralke pod vodstvom novega Krimovega trenerja Dragana Adžića so dobro odprle tekmo pri romunskih prvakinjah. V že 28. zaporedni sezoni med evropsko elito so imele v prvem polčasu že pet golov prednosti, ko je za 18:13 zadela veteranka Jovanka Radićević. Pred tem je blestela ruska zvezdnica Darja Dmitrijeva.

Toda v drugem polčasu so gostiteljice strnile vrste v obrambi in ljubljanske tigrice silile v napake, ki so jih znale kaznovati. Zadnje ljubljansko vodstvo je bilo pri 21:20 (38.), nakar so romunske tigrice ušle na 28:25 in se niso več ozrle nazaj.

Barbara Lazović se je vrnila v Bukarešto. FOTO: EHF
Barbara Lazović se je vrnila v Bukarešto. FOTO: EHF

Pri Krimu sta omenjeni Dmitrijeva in Radičevićeva dosegli po devet golov, pri Bukarešti je bila z osmimi najbolj učinkovita francoska novinka Grace Zaadi Deuna. Slovenska reprezentantka Liza Omoregie je zadela trikrat in bil izključena v 54. minuti. Bivša igralka CSM, zdaj Krimova kapetanka Barbara Lazović, se je med strelke vpisala štirikrat.

Drugi izidi v skupini A – Banik Most : Bietigheim 23:46, Ferencvaros : Odense 27:23, Kristiansand : Brest 31:24.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Krim je v drugem polčasu naredil preveč napak. FOTO: Blaž Samec
Krim je v drugem polčasu naredil preveč napak. FOTO: Blaž Samec

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine