Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

V boju Vikingov so si roge polomili Islandci

Norveška po pravi drami peta na evropskem prvenstvu.
Norveški in islandski Vikingi so se odločno spoprijeli v boju za 5. mesto na evropskem prvenstvu. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Norveški in islandski Vikingi so se odločno spoprijeli v boju za 5. mesto na evropskem prvenstvu. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
M. U., STA
28. 1. 2022 | 17:50
1:38

Norveška rokometna reprezentanca je po zmagi nad Islandijo s 34:33 (27:27, 16:12) po dveh 5-minutnih podaljških osvojila končno peto mesto na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem. Skandinavski obračun je dobil epilog šele po 10-minutnem dodatku, odločilen in zmagoviti gol pa je v sami končnici zabil Harald Reinkind.

Pri Norvežanih je bil na izjemno izenačeni in dramatični tekmi najbolj učinkovit Sander Sagosen z osmimi goli, medtem ko je junak tekme Reinkind prispeval šest zadetkov. Pri Islandcih je Omar Magnusson dosegel deset, Janus Smarason pa osem golov. Norveška si je po zmagi nad Islandijo zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo januarja prihodnje leto na Švedskem in Poljskem, medtem ko bo Islandija nastopila v aprilskih kvalifikacijah za nastop na SP.

V kvalifikacijah bo nastopila tudi Slovenija. Prvi tekmi jo čakata že sredi marca, njene možne tekmice pa so Švica, Romunija, Belgija, Grčija, Italija, Ferski otoki, Finska, Turčija in Estonija. V primeru zmage jo nato aprila čakata še izjemno zahtevna obračuna proti Islandiji, Hrvaški, Nizozemski, Nemčiji, Rusiji, Madžarski, Črni gori, Češki ali Srbiji. Tekmica Slovenije bo znana po sobotnem žrebu, ki se bo v Budimpešti pričel ob 13.30.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine