Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Tudi z Islandije se vračajo neporažene

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo med 2. in 19. decembrom v Španiji.
Slovenke so se zasluženo prebile na letošnje svetovno prvenstvo v rokometu. FOTO: Matej Družnik
Slovenke so se zasluženo prebile na letošnje svetovno prvenstvo v rokometu. FOTO: Matej Družnik
F. T., STA
21. 4. 2021 | 23:15
21. 4. 2021 | 23:40
2:33
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je uvrstila na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 2. in 19. decembrom v Španiji. Po sobotni zmagi na prvi kvalifikacijski tekmi v Ljubljani s 24:14 se je na današnji povratni tekmi v Hafnarfjordurju z Islandijo razšla z neodločenim izidom 21:21 (9:8).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so levji delež na poti do zaključnega turnirja na Pirenejskem polotoku opravile že pred petimi dnevi, ko so v dvorani na Kodeljevem tekmice iz dežele gejzirjev premagale z desetimi goli razlike. Na današnji povratni tekmi Islandk niso še drugič spravile na kolena, kljub temu pa so si zasluženo izborile sedmi nastop na svetovnih prvenstvih po Nemčiji 1997 in 2017 ter Italiji 2001, Hrvaški 2003, Rusiji 2005 in Japonski 2019.


Prvenstvo bo decembra v šestih španskih mestih


Na SP so so poleg Španije, Nizozemske, Norveške, Francije, Danske in Hrvaške prek kvalifikacij prebile tudi Črna gora, Nemčija, Avstrija, Rusija, Češka, Romunija, Srbija in Švedska. Svetovno prvenstvo bo med 2. in 19. decembrom v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu de la Plani in Badaloni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine