Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slovenke z nogo in pol na španskem mundialu

Ekipa novega selektorja Dragana Adžića je visoko premagala Islandijo. V sredo na severu Evrope samo še potrditev uvrstitve na svetovno prvenstvo.
Liza Omoregie in Barbara Lazović sta povratnici v reprezentanci Slovenije. FOTO: Henning Bagger/AFP
Liza Omoregie in Barbara Lazović sta povratnici v reprezentanci Slovenije. FOTO: Henning Bagger/AFP
17. 4. 2021 | 19:02
1:41
Dragan Adžić se bo rad spominjal prve tekme v vlogi selektorja slovenskih rokometašic. Islandijo so na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu premagale z -:-. Sredina povratna tekma na Islandiji bo predvidoma zgolj formalnost.

Pri Slovenkah je manjkala najboljša strelka Ana Gros, saj Adžić ni hotel tvegati z rahlo poškodovano kapetanko. Na voljo tudi ni imel Nine Zulić, ki je bila okužena s koronavirosom, in mlade krožne napadalke Valentine Klemenčič, ki je bila operirana na rami. Kmalu je ostal brez prve vratarke Branke Zec, ki se je poškodovala.

Ampak razlika v kakovosti je bila velika. Povratnici v izbrano vrsto Liza Omoregie in Barbara Lazović sta pokazali, da sta zlata vredni okrepitvi, potem ko sta s CSM Bukarešto izpadli iz lige prvakinj, sta bili gonilni sili Slovenk. V vratih pa je Branko Zec odlično zamenjala Amra Pandžić, ki je zbrala 14 obramb (52 %).

Še boljša kot napad, v katerem je z devetimi goli blestela Omoregijeva, je bila obramba, ki je tekmicam dovolila samo 14 golov.

Slovenke so na pragu uvrstitve na SP, ki ga bo decembra gostila Španija. To bi bil zanje tretji zaporedni nastop na zboru najboljših ekip planeta.

Slovenija : Islandija 24:14

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine