Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Rokomet

Tudi Vikinginje so iz mesa in krvi, Adžićeve borke odločene drago prodati kožo

Slovenske rokometašice na nocojšnji spektakel v Trondheimu ne gredo z belo zastavo. V Stožicah lani konkurenčne Norvežankam. Dragan Adžić: Uživajmo!
Dragan Adžić verjame v dober odpor Slovenk. FOTO: IHF/Kolektiff
Dragan Adžić verjame v dober odpor Slovenk. FOTO: IHF/Kolektiff
8. 12. 2023 | 05:00
8. 12. 2023 | 12:16
4:10

V nadaljevanju preberite:

Včasih se zdi, kot da norveške rokometašice niso iz krvi in mesa, še posebej na evropskih prvenstvih, od leta 1998 so bile prvakinje kar osemkrat, tudi nazadnje v Sloveniji. Na svetovnih prvenstvih so osvojile 11 kolajn, štiri zlate, tudi nazadnje v Španiji. Na 26. SP, ki ga gostijo skupaj z Dankami in Švedinjami, so štiri tekme dobile s povprečno razliko 19 golov. Slovenke kljub temu napovedujejo dober odpor, ko se bodo s potomkami Vikingov srečale nocoj ob 20.30 v polni dvorani Spektrum v Trondheimu.

Tjaša Stanko (18 golov, 17 asistenc) in Tamara Mavsar (19 + 21) sta na tem mundialu razkrili voditeljske sposobnosti. Izjemen turnir ima Nataša Ljepoja, ki je steber obrambe in skoraj nezgrešljiva v napadu, njen izkoristek strelov je 21/24 (87,5 %)! Odkritje turnirja je Ana Abina, vse boljša je Alja Varagić, zimzelena Barbara Lazović je na začetku odlično nadomestila kapetanko Ano Gros, ta pa je ob vrnitvi pokazala vrhunsko strelsko formo. Za nameček se lepo dopolnjujeta vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnović.

Kaj je povedal selektor Dragan Adžić, kakšna je zgodovina dvobojev med Norveško in Slovenijo in kako visoka sta bila najvišja poraza naših rokometašic?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine