Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Črna gora razbita, 18 potnikov znanih jutri

V Trbovljah je reprezentanca Ljubomira Vranješa kar s 37:22 premagala razglašeno balkansko ekipo, ki bo prav tako sodelovala na EP.
Slovenci so pokazali močan moštveni duh. FOTO: Tomi Lombar
Slovenci so pokazali močan moštveni duh. FOTO: Tomi Lombar
4. 1. 2020 | 19:25
4. 1. 2020 | 21:07
4:24
Slovenski rokometaši se bodo v sredo na evropsko prvenstvo na Švedsko odpravili s popotnico dveh suverenih zmag. Potem ko so v petek v Slovenj Gradcu premagali Severno Makedonijo z 32:28, so bili danes v Trbovljah še bolj prepričljivi proti Črni gori in navijače navdušili z zmago s 37:22.

Hitro so se razblinili dvomi o zmagovalcu druge pripravljalne tekme. Črnogorci, ki bodo EP v treh deželah začeli v avstrijskem Gradcu, niso pokazali prevelike vneme. Čisto drugačen pristop je bil pri Slovencih, ki so se želeli dokazati novemu selektorju Ljubomirju Vranješu.

Ta je na drugi testni tekmi dal prosto Urbanu Lesjaku, Gašperju Marguču, Roku Ovničku in Žigi Mlakarju, prvič pa v ogenj poslal Klemna Ferlina, Miho Zarabca, Jureta Dolenca in Blaža Janca.

Blaž Blagotinšek se je izkazal, a moral predčasno zapustiti igrišče. FOTO: Tomi Lombar
Blaž Blagotinšek se je izkazal, a moral predčasno zapustiti igrišče. FOTO: Tomi Lombar


Prav vsi so se izkazali in Šved bo imel težko odločitev, ko bo med 20 kandidati izbral osemnajsterico, ki bo na euru lovila najmanj olimpijske kvalifikacije. Ferlin je pokazal mojstrstvo v vratih, Zarabec, Dolenec in Janc pa v polju in Slovenci so imeli že po 15 minutah vodstvo z 8:3. Ob polčasu je bilo že 17:9 in nabito polna tribuna v dvorani Polaj, nekdaj rokometna utrdba, v kateri že lep čas ni bilo vrhunskega rokometa, je bila navdušena.



V drugem polčasu se je nadaljevala prevlada Slovencev, ki so tekmovali v atraktivnih vložkih, ob tem pa se držali Vranješevih navodil. Navijači so konec tekme pričakali na nogah ob vzklikih: »Kdor ne skače, ni Sloven'c!«. V končnici tekme je blestel vratar Urh Kastelic, ki je v drugem polčasu zbral kar deset obramb.

Nejc Cehte je pokazal formo, ki bi mu lahko prinesla prvi nastop na velikem tekmovanju. FOTO: Tomi Lombar
Nejc Cehte je pokazal formo, ki bi mu lahko prinesla prvi nastop na velikem tekmovanju. FOTO: Tomi Lombar


Jutri zjutraj se bo novi selektor odločil, kdo bo Slovenijo zastopal na EP. Prva tekma na Švedskem bo v petek proti Poljski, reprezentanca bo v Göteborg odpotovala v sredo. Tja naj bi šlo kar 18 igralcev, odpadla bosta samo dva. Vsaka reprezentanca bo namreč lahko po novih pravilih v prvem delu opravila dve menjavi, v drugem pa še dve.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine