Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Kapetana še ni, zadnji rez v soboto

Slovenci začeli glavni del priprav. Jutri v Slovenj Gradcu debi selektorja Vranješa proti Severni Makedoniji. Tudi Dolenca prežema nova energija.
Jure Dolenec je eden glavnih adutov novega selektorja Ljubomira Vranješa. FOTO: Jure Eržen
Jure Dolenec je eden glavnih adutov novega selektorja Ljubomira Vranješa. FOTO: Jure Eržen
2. 1. 2020 | 15:00
2. 1. 2020 | 18:35
6:19
Nobenih novoletnih zaobljub, zato pa toliko več ciljev v letu 2020 si je zastavil Jure Dolenec, eden od 20 slovenskih rokometašev, ki so zjutraj v Zrečah začeli osrednji del priprav na bližnje evropsko prvenstvo. Ta vključuje tudi prijateljski tekmi, jutri bo selektor Ljubomir Vranješ prvič videl na delu svojo novo reprezentanco, ki se bo v Slovenj Gradcu pomerila s Severno Makedonijo (19), v soboto bo v Trbovljah še test proti Črni gori (17).

Topli sončni žarki so obsijali telovadnico OŠ v Zrečah, v kateri so danes dopoldne misijo Švedska 2020 začeli tudi štirje rokometaši iz nemške bundeslige, vratarja Urh Kastelic in Urban Lesjak ter Miha Zarabec in Nejc Cehte, Vranješ pa je prvič segel v roko tudi Deanu Bombaču, ki si je vzel malo daljši družinski dopust.

Slovenci v Zrečah trenirajo v polnem ritmu. FOTO: Uroš Hočevar
Slovenci v Zrečah trenirajo v polnem ritmu. FOTO: Uroš Hočevar

 

Dolenec je eden od tistih, ki jih Šved že dodobra spoznal med božičem in silvestrovim. »Končno smo kompletni in lahko začnemo na polno,« je rokave zavihal Škofjeločan, ki si od novega leta obeta veliko. »Čaka nas zelo zanimivih šest mesecev tako na klubski kot reprezentančni ravni. Upam, da bo tudi za reprezentanco veljalo šest mesecev, ne samo eden, in da bomo nastopili najprej aprila v olimpijskih kvalifikacijah in potem na OI v Tokiu, kjer bomo želeli narediti še en korak višje kot v Riu. Z Barcelono pa je vselej cilj ubranitev naslova španskega prvaka in osvojitev lige prvakov,« ima vselej visokoleteče načrte Dolenec, ob Vidu Kavtičniku glavni kandidat za kapetansko vlogo.



Odločitev o tem, kdo bo imel čast biti prvi med prvimi, še ni padla. Čeprav je Vranješ sprva načrtoval, do bo že pred novim letom določil šestnajsterico, ki jo bo v sredo odpeljal v domači Göteborg, se to še ni zgodilo. Kdo bo med četverico, ki bo ostala doma, bo znano po obeh prijateljskih tekmah. V slovenskem taboru upajo, da po sili razmer to ne bo eden glavnih adutov Blaž Janc, ki še vedno čuti bolečine v levi rami, a vadi pod posebnim programom in ostaja zmerni optimist glede svojega nastopa na EP.
 

Z lepo popotnico na EP


Vzdušje v izbrani vrsti je izvrstno, zagotavlja Dolenec. »Čuti se nova energija, vsi se dokazujejo novemu selektorju, motivacija je drugačna, treningi so drugačni, sistem dela in igre sta drugačna. Upam, da bomo vse skupaj znali obrniti v pozitivno smer od 10. januarja naprej, ko bo šlo zares,« k prvi tekmi na EP proti Poljski že pogleduje Dolenec, z 31 leti eden najbolj izkušenih v ekipi.

Ljubomir Vranješ se pogosto posvetuje s pomočnikom Urošem Zormanom. FOTO: Uroš Hočevar
Ljubomir Vranješ se pogosto posvetuje s pomočnikom Urošem Zormanom. FOTO: Uroš Hočevar


Tekmi s Severno Makedonijo in Črno goro bosta razkrili, kje se reprezentanca nahaja ta čas. »Največ bosta povedali selektorju, ki edini ve, kaj išče. Še vedno nas je tukaj 20 in treba bo izbrati najboljše. Čeprav gre za priprave, bosta pomembni z vidika, igre, pristopa in rezultata. Vsi bi si za popotnico na veliko tekmovanje želeli dve lepi zmagi pred številnimi navijači, ki bodo potrdili, da Slovenci še vedno dihamo z rokometom,« si toplega sprejema na Koroškem in v Zasavju obeta Dolenec, eden od kar petih desnih zunanjih igralcev v Zrečah (tudi Kavtičnik, Cehte in Žiga Mlakar).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine