Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Skrajni čas, da tudi v gosteh pokažejo zobe

Celje Pivovarna Laško nocoj (19) pri Flensburgu, prvaku iz leta 2014. Zmaga bi ekipi Tomaža Ocvirka znova odprla vrata osmine finala.
Tomaž Ocvirk še čaka na prvo točko na tujem. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk še čaka na prvo točko na tujem. FOTO: Mavric Pivk
13. 2. 2019 | 08:00
5:14
Tomaž Ocvirk nikdar ne bo pozabil dne, ko je na klopi Celja Pivovarne Laško debitiral s sijajno zmago proti Flensburgu. To je bilo 30. septembra lani (23:20), nocoj ob 19. uri, 136 dni kasneje, bo upal na podvig na severu Nemčije, ki bi Celjane vrnil v igro za osmino finala lige prvakov. Zadnja predstava proti Pick Szegedu mu lahko vliva zmerni optimizem.

Flensburg je nemški prvak in vodilni v bundesligi, toda v ligi prvakov mu še zdaleč ne gre po načrtih, tri kola pred koncem še vedno nima zagotovljenega nastopa v izločilnih bojih. Lahko pa si ga zagotovi, če drevi premaga Celje in potem Skjern v nedeljo izgubi doma z Nantesom.



Celjanom se osmina finala izmika, čeprav so proti Szegedu močno popravili vtis po porazu s Trimom, so ostali brez točke, ki bi si jo glede na prikazano zaslužili. Ne preostane jim drugega, kot da gredo v Flensburgu na vse ali nič. Čas bi bil, da pod Ocvirkovim vodenjem pokažejo zobe tudi v gosteh.
 

Enajsterica do konca na SP


Zadnji celjski tekmec v šampionski sezoni 2003/04 je ranljiv, kar se je pokazalo v nedeljo, ko je klonil v Zaporožju (26:28). Gre za moštvo, ki mu je januarsko SP pustilo največ posledic. Lauge Schmidt, Zachariassen, Svan in Hald so bili prvaki z Dansko, Jøndal, Johannessen, Rød in Bergerud podprvaki z Norveško, Wanne, Jeppson in Gottfridsson peti s Švedsko.

Kristjan Horžen v prvi sezoni v Celju hitro napreduje. FOTO: Mavric Pivk
Kristjan Horžen v prvi sezoni v Celju hitro napreduje. FOTO: Mavric Pivk


Medtem ko so se omenjeni Skandinavci trošili na Danskem in v Nemčiji, so Ocvirkovi fantje polnili baterije in morda lahko na svežino in ritem uprizorijo presenečenje. Pri zasedbi trenerja Maika Machulle velja omeniti še nekdanjega vratarja Gorenja Benjamina Burića, nemškega veterana Holgerja Glandorfa in Šveda Tobiasa Karlssona. Steber obrambe in kapetan je včeraj oznanil, da bo po koncu sezone pri 38 letih sklenil kariero.
 

Ovniček: Recept poznamo


Obe ekipi sicer stavita na moštveno igro, nobenega njunega rokometaša ne najdemo med 50 najboljšimi strelci LP. Gojita tudi precej podoben slog.

»Analizirali smo njihovi zadnji dve tekmi, a so igrali v zelo spremenjenih postavah. Vprašanje, kaj pripravljajo za ta obračun. Vemo, da ne bo Gottfridssona (MVP lanskega EP; op. p.). Glede na napovedi iz njihovega tabora, ko pravijo, da tekma z nami zanje šteje štiri točke, smo lahko prepričani, da ne bodo ničesar prepuščali naključju. A moramo pozabiti na to kot tudi tekmo s Szegedom, ko vsi čutimo zamujeno priložnost. Zame so bili moji igralci zmagovalci, saj so pustili srce na igrišču, kar si želimo tudi v Nemčiji. Če bomo igrali tako kot s Szegedom, imamo možnosti, da se v Celje vrnemo z dvema točkama,« je pred odhodom povedal »Čvari«, ki se bo želel izogniti tretjemu zaporednemu porazu. V gosteh so bili njegovi fantje doslej hvaležne stranke, na štirih tekmah niso osvojili točke in imajo razliko v golih minus 31!

Kristian Bećiri je eden od dveh celjskih igralcev, ki sta okusila SP. FOTO: Mavric Pivk
Kristian Bećiri je eden od dveh celjskih igralcev, ki sta okusila SP. FOTO: Mavric Pivk


Eden od adutov bo Rok Ovniček. »Flensburg krasi hiter pretok žoge in sodelovanje s krožnim napadalcem. Ključ do uspeha vidim v čvrsti obramb, ki nam lahko omogoči hitre nasprotne napade, s katerimi lahko nekoliko razbijemo njihovo igro in ritem, kar se je že v Celju izkazalo za uspešno. Čaka nas težka naloga, a v Nemčijo potujemo z željo po uspehu,« pravi »Ovca«, ki mu bosta v pomoč pri organizaciji igre Domen Makuc in David Razgor, saj Jaka Malus še ni okreval po poškodbi in ni odpotoval v Nemčijo.
 

V ogenj tudi Nenadić?


Flensburg je bil evropski prvak leta 2014, ko je bil trener Ljubomir Vranješ. Takrat je bil v ekipi tudi Draško Nenadić, ki mu Ocvirk v drugem delu sezone še ni dal priložnosti za igro, verjetno pa ga bo v Flens Areni uporabil danes. Srb je bil ob Hrvatu Kristianu Bećiriju edini iz celjske slačilnice, ki je okusil mundial. 

V skupini B lige prvakov ima Paris SG, naslednji tekmec v Celju, 20 točk, Szeged 17, Flensburg in Zagreb po 10, Nantes in Naporožje po 9, Celje 7 in Skjern 6. Pri slednjem bodo pivovarji gostovali za konec.

Kapetan David Razgor je septembra lani Celjane popeljal k zmagi proti Flensburgu. FOTO: Jure Eržen
Kapetan David Razgor je septembra lani Celjane popeljal k zmagi proti Flensburgu. FOTO: Jure Eržen

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine