Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Odlična Ana Gros strmoglavila evropske prvakinje

Brest je v drugem polčasu polfinalne tekme F4 vodil za štiri gole, a evropske prvakinje so se vrnile. Po 70 minutah brez zmagovalca. Sedemmetrovke Francozinjam.
Ana Gros je dosegla devet golov, največ na tekmi. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Ana Gros je dosegla devet golov, največ na tekmi. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
29. 5. 2021 | 17:22
29. 5. 2021 | 20:04
2:19
V dvorani Laszlo Papp v Budimpešti se je finale pred finalom EHF lige prvakinj razpletel z zmago Bresta, ki je bil od evropskih prvakinj iz Györa boljši po izvajanju sedemmetrovk. Slovenska kapetanka Ana Gros je bila junakinja srhljivke, dosegla je devet golov. Kristiansand pa je bil v drugem polfinalu boljši od ruskega CSKA iz Moskve s 33:30 (18:12).

Francoske prvakinje so predvsem po zaslugi Grosove in vratarke Cleopatre Darleux v prvem in drugem polčasu vodile za štiri gole, toda po 15:11 so padle v črno luknjo in kar osem minut niso dosegle gola, medtem so jih Madžarke šest in uprizorile zasuk. Bile so bližje zmagi po rednem delu, vendar je veteranka Anita Görbicz 40 sekund pred koncem zapravila sedemmetrovko, 14 sekund pred koncem pa je izenačila mlada Črnogorka Đurđina Jauković.

V rednem delu je bilo zaradi odličnih obramb doseženih samko 40 golov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
V rednem delu je bilo zaradi odličnih obramb doseženih samko 40 golov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP


Tudi obe tekmi v rednem delu sezone sta se končali neodločeno. Današnja, ki so jo spremljali glasni navijači v zelenem, pa je šla v podaljšek. V dodatnem času se je nadaljevala drama, ki se je spet končala brez zmagovalca. Znova so imele napad za zmago igralke Györa, a so ga zapravile.

Sledile so sedemmetrovke, najprej je streljala Grosova, vendar ni bila uspešna. Napaka ni bila usodna, saj je zgrešila tudi najboljša strelka Györa Veronica Kristiansen (8 golov). Naslednja je bila za Madžarke neuspešna Francozinja Estelle Nze Minko. Odločilni strel je izkoristila Švedinja Isabelle Gülden.

Grosova je bila tudi članica Györa, vendar je leta 2012 izgubila v finalu proti Budućnosti.

Budimpešta: zaključni turnir EHF lige prvakinj:

Polfinale:
Györ : Brest 25:27 (23:23; 20:20; 11:8)
Vipers Kristiansand : CSKA Moskva  33:30 (18:12)

Finale bo v nedeljo ob 18. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine