Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Nad Celjane tudi s Červarjem

Na predvečer derbija med Zagrebom in Celjem Pivovarno Laško v ligi prvakov so Hrvati pripeljali izkušenega trenerskega lisjaka.
Lino Červar je spet v Zagrebu.
Lino Červar je spet v Zagrebu.
20. 10. 2020 | 19:37
20. 10. 2020 | 19:59
2:24
Zagreb kot Zagreb. Nekatere stvari se ne menjajo. Prav na predvečer zelo pomembnega sosedskega derbija v rokometni ligi prvakov so tekmeci Celja Pivovarne Laško strokovni štab okrepili z Linom Červarjem, hrvaškim selektorjem in izkušenim trenerskim lisjakom.

PPD Zagreb in Celje PL se bosta srečala jutri ob 20.45 v zagrebški Areni, gre za eno ključnih tekem v boju za napredovanje v skupini B, v kateri imata oba po štiri poraze.

Trener Zagrebčanov (za zdaj) ostaja Vlado Šola, ki je šele pred dobrim tednom nasledil Igorja Vorija, ampak bolj ali manj je jasno, da bo imel škarje in platno Červar, ki je dobil funkcijo strokovnega svetovalca za športa vprašanja in stroko.



Tekmo bosta sicer sodila precej razvpita Makedonca Gjorgi Načevski in Slave Nikolov, kar je v Celju že sprožilo namigovanja, da bo šlo za t. i. balkanske posle. Da je danes prišel še Červar, ki gospoda dobro pozna iz Makedonije, so jih še okrepila. Čeprav sta nekdanja evropska prvaka daleč od stare slave, so njune tekme očitno še vedno poligon za teorije zarot.
 

Zadolžen za razvoj igralcev


Kot je povedal Vedran Šupković, direktor zagrebškega kluba, v katerem je še vedno alfa in omega Zoran Gobac, bo Červarjeva glavna vloga razvoj igralcev v vseh starostnih kategorijah. Ob tem pa izpostavil, da je igranje Zagreba v drugem delu lige prvakov prioriteta.

Foto
Foto


»Dolgo sem bil trener Zagreba, zdaj se vračam v širši vlogi. PPD Zagreb je eden od paradnih konjev našega športa, ki ga je koronavirus močno prizadel, saj se igra v dvoranah. Idealen model razvoja je skandinavski z vzgojo domačih rokometašev in na tem bomo delali. Dal bom vse od sebe, da bo Zagreb zibelka talentov in tovarna hrvaških igralcev,« je ob imenovanju povedal 70-letni Červar.

Glede na to, kako hitro se menjujejo trenerji v Zagrebu, je bržčas samo vprašanje časa, kdaj bo Červar prevzel prvo ekipo, v kateri igrata slovenska rokometaša Aleks Vlah in Darko Stojnić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine