Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Mirko Skoko odstopil: »Sinova prva beseda je bila Krka«

Srbski trener je po porazu proti Mariboru podal odstopno izjavo. Krka brez končnice za prvaka, naslednji izziv F4 pokala Slovenije.
legionarji
legionarji
17. 3. 2019 | 12:10
17. 3. 2019 | 19:41
3:00
Manj kot pol leta po tem, ko je s Krko premagal Celje Pivovarno Laško in osvojil superpokal, je srbski trener Mirko Skoko zapustil novomeško ekipo. Za to potezo se je odločil po sobotnem domačem porazu proti Mariboru (21:29).

Krki se ni uspelo uvrstiti v končnico za prvaka, bo pa nastopila na zaključnem turnirju pokala Slovenije sredi maja. Nazadnje je celo zaigrala v finalu v Ljutomeru, kjer je morala priznati premoč Celju.

Skoko je v dolenjski prestolnici preživel sedem let, v tej sezoni je zavoljo slabših izidov počasi izgubljal podporo pri vodstvu, ki ni poskrbelo za osvežitev ekipe. Okrepitve bodo potrebne, po tej sezoni Krko zapuščajo najboljši strelec Jernej Papež (Luzern), Grega Okleščen (Gorenje) in vratar Aleksandar Tomić (Trimo).

Skoko je skozi leta razvil veliko mladih igralcev, kot so Aljaž Lavrič, Jan Jurečič, Jože Baznik, David Kovačič, Okleščen, Leon Rašo, David Didovič, Tomić, Jan Irman, Kristjan PršinaJaka Jakše ...

Krko bo odslej vodil Robert Cvikl, vodja mladinskega pogona, dosedanji pomočnik trenerja David Imperl namreč prav tako zapušča Marof.

Branko Tamše in Mirko Skoko nista dočakala konca sezone v ligi NLB. FOTO: Roman Šipić
Branko Tamše in Mirko Skoko nista dočakala konca sezone v ligi NLB. FOTO: Roman Šipić

 

Krko zapušča ponosen


»Pred sedmimi leti sem dobil zaupanje kluba in postavljen za mladinskega trenerja. Dobil sem obetavno generacijo in imel sem srečo, da sem imel odličnega mentorja Slavka Iveziča. Skupaj smo iz leta v leto stopnjevali rezultate, vrhunec je bila osvojitev superpokala na začetku sezone. Po tem je bilo logično pričakovati, da bomo naredili še en korak naprej, ampak žal se to ni zgodilo. Zgodaj so se poškodovali nekateri nosilci igre in izgubili smo nekaj ključnih tekem. Kasneje nam ni uspelo ujeti prave forme, nabralo se je veliko negativne energije v ekipi in okrog nje. Spoznal sem, da ne morem več ničesar storiti, s predsednikom (Marjanom Kukmanom; op. p.) sva se strnjala, da je najboljše, če se razidemo. Krko zapuščam ponosen, za njo sem dal 100 odstotkov, prva beseda mojega dveletnega sina Alekseja je bila Krka in to pove vse. Prihaja obetavna generacija 2000/01 in verjamem, da bo moj naslednik uspešen. Še enkrat hvala vsem v klubu, igralcem, navijačem. Krko bom vedno imel za svoj klub, srečno, zeleni!« je ob slovesu povedal 40-letni Skoko, ki si želi še naprej delati v Sloveniji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine