Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Madžarske horde nad trdnjavo Kodeljevo

V soboto bržčas ključna tekma Krima Mercatorja proti Ferencvarosu, ki bo imel bučno spodbudo navijačev.
Olga Perederij bo odigrala prvo tekmo kot diplomirana farmacevtka. FOTO: Blaž Samec
Olga Perederij bo odigrala prvo tekmo kot diplomirana farmacevtka. FOTO: Blaž Samec
7. 2. 2019 | 17:00
3:47
»Čas je za prvi točki,« je po dveh porazih v glavnem delu EHF lige prvakinj dejal Uroš Bregar, trener rokometašic Krima Mercatorja, ki se bodo v soboto ob 15. uri na Kodeljevem pomerile s Ferencvarosem. Vložek je velik, samo zmaga proti Madžarkam ohranja realno upanje na četrtfinale, v primeru poraza bodo zadnje tri evropske tekme bolj ali manj revijalnega značaja.

V skupini 2 sta glavna tekmeca za 4. mesto ostala Ferencvaros (5 točk) in Krim Mercator (3). Slovenske prvakinje bodo na naslednjih dveh tekmah morale iztržiti več od Madžark, potem pa premagati bodisi CSM Bukarešto doma bodisi Kristiansand v gosteh, če želijo priti v izločilne boje.

Po dveh tednih premora bo namreč Ferencvaros gostil Krim. V sosedski derbi se Madžarke podajajo z večjo mero samozavesti, nazadnje so kot prve v sezoni odščipnile točko branilcu naslova in glavnemu favoritu Györu (32:32; Klujber 7, Hafra 6, Meszaros 5), medtem ko se je Krim le 20 minut enakovredno kosal z Bukarešto.

Lamprini Tsakalou je bila najboljša strelka krimovk v Romuniji. FOTO: Tomi Lombar
Lamprini Tsakalou je bila najboljša strelka krimovk v Romuniji. FOTO: Tomi Lombar


»Madžarski derbi sicer ni bil merodajen za oceno kakovosti Ferencvarosa, v igri so bile tudi zakulisne politične igrice, ker je Ferencvaros državni klub, Györ pa zasebni. Je pa Ferencvaros pokazal moč, četudi je bil brez ene od dveh ključnih igralk Aniko Kovacsics, ki je zbolela,« je tekmo analiziral Bregar.
 

Diplomirana Olga


Druga je Španka Nerea Pena, ki že devet let brani zelene barve Ferencvarosa. »Ti dve srednji zunanji igralki bomo morali zaustaviti, to bo ključno,« je razmišljal Bregar, ki bo lahko znova računal na krožno napadalko Olgo Perederij. V Romuniji je ni bilo, ker je morala v Ukrajino. Izlet je bil zadetek v polno, postala je diplomirana farmacevtka, zdaj bo spet čas za njene zadetke v mreži.

Bregar pravi, da od novembra lani ni imel popolne zasedbe, tokrat so razmere vseeno boljše kot pred prvo letošnjo tekmo s Kristiansandom, a brez težav ne gre tudi ta teden. Nina Žabjek je zbolela, Lamprini Tsakalou je zvilo v trebuhu, vendar naj bi obe pravočasno okrevali.
 

Se bo Stankovi odprlo?


Tekma s Ferencvarosem bo tudi logistični izziv, iz Madžarske bo prišlo vsaj 200 navijačev, ki se jih drži zelo slab sloves. Zato izvršna direktorica Deja Ivanović poziva gledalce, naj pridejo vsaj uro prej, ker bodo vsakega pred vstopom v dvorano pregledali.

Tjaša Stanko verjame, da bo kmalu ujela strelsko formo. FOTO: Blaž Samec
Tjaša Stanko verjame, da bo kmalu ujela strelsko formo. FOTO: Blaž Samec


Tudi če bodo gostje glasnejši na tribunah, se bo tekma odločila na površini 40 x 20 m, na kateri bodo morale biti Ljubljančanke »tigrice«, kakršna je njihova maskota. »Igramo proti vrhunski ekipi, zato bomo morali prikazati najboljšo igro v sezoni, če želimo zmagati,« opozarja vratarka in kapetanka Miša Marinček.

Precej bo odvisno od Tjaše Stanko, v prejšnji sezoni najboljše novinke v LP, ki pa ta čas ne kaže pričakovane strelske forme. Na zadnjih dveh tekmah je zbrala sedem golov, premalo za igralko njenega kova ... »Strinjam se, nekako mi ne steče, čeprav se na treningih počutim dobro. Verjamem, da se mi bo odprlo in tudi vsem nam v napadu. Seveda pa bo ključna borbenost v obrambi. Pri tem računamo tudi na pomoč naših navijačev.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine