Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Po dobrem začetku Krimu pošla sapa

Favorizirane rokometašice CSM Bukarešte so bile v drugem dvoboju 2. dela lige prvakinj boljše z 32:26.
Lamprini Tsakalou je bila skoraj nezgrešljiva. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Lamprini Tsakalou je bila skoraj nezgrešljiva. FOTO: Tomi Lombar/Delo
2. 2. 2019 | 20:15
2. 2. 2019 | 20:24
3:27
Bukarešta – Rokometašice Krima Mercatorja (brez že dlje poškodovane Alje Koren in Ukrajinke Olge Perederi, ki je manjkala zaradi študijskih obveznosti) so tudi v drugem dvoboju drugega dela lige prvakinj ostale praznih rok, na gostovanju v Bukarešti pri favoriziranem CSM so že na glavni odmor odnesle pet zadetkov zaostanka (11:16), končna razlika je bila še za gol večja (26:32). V prihodnjem kolu v Ljubljano k varovankam trenerja Uroša Bregarja prihaja manj zvezdniški od madžarskih tekmecev v skupini 2 Ferencvaros, ki pa je danes odščipnil točko Györu (32:32). 


Šest nekdanjih krimovk v CSM


Pri CSM si kruh služil kar šesterica nekdanjih igralk Krima – Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Jelena Grubišić in Oana Manea –, ki je skupaj prispevala kar 19 zadetkov, daleč najučinkovitejša v zmagovalni vrsti (ob odsotnosti prve zvezdnice Cristine Neagu) pa je bila Črnogorka Jovanka Radičević, ki je sprožila trinajstkrat, zadela pa desetkrat. V vrstah Ljubljančank je izstopala Grkinja Lamprini Tsakalou, ki se je med strelke vpisala sedemkrat iz osmih poskusov, je pa po drugi strani Tjaša Stanko kar sedemkrat ustrelila v prazno.


Dober začetek


»Začeli smo dobro, nakar nismo izkoristili nekaj lepih priložnosti, kar je Bukarešta hitro kaznovala. Na koncu prvega polčasa smo ob igralki manj na parketu storili nekaj napak in razlika je narasla na pet zadetkov. V nadaljevanju smo tekmice lovili, a so se še bolj odlepile. Naposled moramo Romunkam priznati premoč, tokrat so bile močnejše. Želim si, da teden pred dvobojem s Ferencvarosem pričakamo zdravi, da znova treniramo vsi skupaj in se počasi dvignemo v formi,« je pod doseženo potregnil črto trener Bregar.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine