Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Ljubljančanke ostale praznih rok proti Madžarkam

Rokometašice Krima Mercatorja so v 9. kolu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti Ferencvarosu s 26:32 (13:13).
Krimovke (v modrem) so ostale praznih rok v tekmi z Madžarkami. FOTO: Blaž Samec
Krimovke (v modrem) so ostale praznih rok v tekmi z Madžarkami. FOTO: Blaž Samec
F. T., STA
21. 11. 2020 | 17:45
21. 11. 2020 | 17:50
3:12
Rokometašice Krima Mercatorja so v 9. kolu evropske lige prvakinj v Ljubljani izgubile proti Ferencvarosu s 26:32 (13:13). Skupinski del tekmovanja se bo nadaljeval drugo leto, ljubljanska ekipa bo 9. januarja gostovala pri nemški ekipi Bietigheim-Bissingen.

Ljubljančanke so porazno odprle tekmo proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani: obramba je bila podobna švicarskemu luknjičavemu siru, prvi gol v napadu so dosegle ob koncu šeste minute prek Francozinje Oceane Sercien-Ugolin, le minuto kasneje pa je domači trener Uroš Bregar zahteval minuto odmora pri zaostanku 1:6.


Bregar jemal minute odmora


Bregar je v enominutnem premoru pošteno okrcal svoje varovanke, ostre besede pa so naletele na prava ušesa. Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanju zagospodarile v praznih Stožicah, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Valentine Klemenčič v 23. minuti rezultat izenačile na 9:9, le minuto zatem pa je novopečena nizozemska reprezentantka Harma van Kreij svoje soigralke povedla do prvega vodstva na tekmi z 10:9.

Trener krimovk Uroš Bregar je poskušal z minutami odmora zaman zasukati potek tekme. FOTO: Blaž Samec
Trener krimovk Uroš Bregar je poskušal z minutami odmora zaman zasukati potek tekme. FOTO: Blaž Samec


Rokometašice iz Ljubljane in Budimpešte so se na veliki odmor odpravile z neodločenim izidom 13:13, uvodne minute pa so znova minile v znamenju gostij, ki so v 37. minuti znova ušle na štiri gole (16:20).

Bregar je ponovno v zgodnjem delu polčasa zahteval minuto odmora, a tokrat ni predramil svojih varovank. Ljubljančanke so bile v nadaljevanju vseskozi korak za tekmicami, po zaostanku osmih golov v 54. minuti (21:29) pa je bilo docela jasno, da bodo doživele peti poraz na največji klubski sceni.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine