Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimovke do velike točke v Bukarešti

V 8. krogu lige prvakinj neodločen izid ljubljanske ekipe v gosteh pri romunskih favoritkah.
Krimovke so v ligi prvakinj skoraj odnesle zmago proti favorizirani Bukarešti. FOTO: Krim Mercator
Krimovke so v ligi prvakinj skoraj odnesle zmago proti favorizirani Bukarešti. FOTO: Krim Mercator
M. U., STA
14. 11. 2020 | 18:09
14. 11. 2020 | 19:41
2:30
Rokometašice Krima Mercatorja in Bukarešte so se v 8. krogu evropske lige prvakinj v romunski prestolnici razšle z neodločenim izidom 22:22 (11:12).  Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so pred tednom dni v Stožicah morale priznati premoč imenitnim rokometašicam iz Bukarešte, na današnji drugi tekmi pa so jim odščipnile točko.

Ljubljanska zasedba je tri minute pred koncem razburljivega dvoboja imela prednost dveh golov (22:20), a jo je Bukarešta hitro ujela in v izdihljajih tekme imela zaključno žogo za zmago, strel nekdanje igralke Krima Elizabeth Omoregie pa je zaustavila srbska vratarka Jovana Risović in ostalo je pri 22:22.

Ljubljanska ekipa je sicer na dosedanjih sedmih tekmah v skupini A premagala nemški Bietigheim-Bissingen in remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto, od zmagovalk lige prvakinj v letih 2001 in 2003 pa so bili poleg Bukarešte boljši tudi madžarski Ferencvaros, norveški Kristiansand in francoski Metz.



V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Océane Sercien-Ugolin in Matea Pletikosić, ki sta dosegli po šest golov, v romunski ekipi, kjer igrajo številne nekdanje krimovke (Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Jelena Grubišić, Carmen Martin in Dragana Cvijić), pa Lazovićeva z osmimi zadetki. Krim bo v soboto, 21. novembra, gostil madžarski Ferencvaros.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine