Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krpež Šlezakova tresla mrežo, krimovke do tretje zmage

Krim Mercator je v 11. kolu lige prvakinj visoko premagal turški Kastamonu in se prebil na želeno 6. mesto v skupini B. Ključna bo tekma s Sävehofom 20. t. m.
Krimovke so upravičile vlogo favoritinj. FOTO: RK Krim
Krimovke so upravičile vlogo favoritinj. FOTO: RK Krim
5. 2. 2022 | 17:27
5. 2. 2022 | 19:16
5:12

Prvo letošnjo zmago v ligi prvakinj in tretjo v sezoni so vpisale rokometašice Krima Mercatorja. S 36:28 so zanesljivo ugnale turško ekipo Kastamonu. Z novim parom točk so po prvič zasedle šesto mesto v skupini B, ki jim prinaša t. i. play off za četrtfinale. 

Prehitele so namreč Sävehof, prav Švedinje pa bodo naslednje gostje v Stožicah, ko bo na mizi zadnja vstopnica v izločilne boje. Pred tem bodo slovenske prvakinje želele odščipniti kakšno točko Metzu in Kristiansandu.

Trenerka Nataša Derepasko je upala, da bo Andrea Lekić sanirala poškodbo mišice, ampak odlična srbska veteranka je tekmo spremljala s tribune. Napad je tako vodila Allison Pineau, v njem je bila najbolj razigrana Katarina Krpež Šlezak, ki je dosegla šest golov v 17 minutah, Krim pa je imel vodstvo z 10:5.

Turkinje, ki jih je nedavno zapustila slovenske reprezentantka Nina Zulić, so bile jeseni v prvem kolu trd oreh Ljubljančankam, ki so zmagale s 24:23. Toda danes po dobrem začetku (5:7) niso mogle slediti njihovemu ritmu, nemočna je bila tudi črnogorska veteranka Jovanka Radićević.

V Krimovih vratih je bila razpoložena Brazilka Barbara Arenhart, njena peta obramba je omogočila sedmi gol Krpeževe za 12:6 in devetega za 16:10. Od odmoru je bila razlika osem zadetkov po uspešnem strelu Maje Svetik v zadnji sekundi. Maloštevilni navijači so bili navdušeni nad razigranostjo krimovk, pri katerih je vlogo druge dirigentke od Lekićeve prevzela Nizozemka Harma van Kreij.

V drugem polčasu je prišla v domača vrata Jovana Risović. Na črto je prišla mlada Valentina Klemenčič, ki je praznovala 20. rojstni dan, in se hitro izkazala z izsiljeno sedemmetrovko, ki jo je za deseti gol izkoristila Krpeževa. Levoroka Srbkinja je kmalu prišla do številke 12, ko je zadela za 23:16.

Krimova obramba je bila v drugem delu manj čvrsta in gostje so držale razliko iz prvega polčasa ter na trenutke tudi grozile, pa bi lahko tekmo pripeljale v negotove vode (18:24 in napad). Vseeno niso imele dovolj kakovosti za preobrat. Do prvih zadetkov v Krimovem dresu je prišla Sanja Radosavljević, ob koncu je štirikrat v polno zadela še visoka, komaj 17-letna Betchaidelle Ngombele iz Konga.

Med strelke se je vpisalo kar 12 krimovk, 13 golov je dosegla Katarina Krpež Šlezak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine