Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Derepaskova ostaja, Cvijićeva ne

Dragana Cvijić je zapustila Krim Mercator, ki ga bo do konca sezone vodila Nataša Derepasko.
Nataša Derepasko bo Krim vodila vsaj do konca sezone. FOTO: Blaž Samec
Nataša Derepasko bo Krim vodila vsaj do konca sezone. FOTO: Blaž Samec
15. 12. 2021 | 10:43
15. 12. 2021 | 11:21
2:00

Sedem slovenskih rokometašic Krima Mercatorja se je vrnilo s svetovnega prvenstva v Španiji in bodo kmalu začele priprave na drugi del sezone v ligi prvakinj, v kateri so nazadnje premagale CSKA iz Moskve. Prav k Rusinjam pa se bo preselila njihova krožna napadalka Dragana Cvijić, ki se v Ljubljani ni naigrala.

Cvijićeva, ki ni nastopila za Srbijo na SP, ker je končala reprezentančno kariero, se bo v CSKA pridružila slovenski kapetanki Ani Gros. Za Krim je v tej sezoni odigrala prve tri tekme in dosegla osem golov, potem pa zbolela za covidom in odšla v Srbijo, od koder se ni vrnila.

»CSKA je močan klub, primeren za nadaljevanje moje kariere. Takoj sem sprejela nov izziv. V ekipi je veliko vrhunskih igralk, poznam skoraj vse, z Ano Gros in Saro Ristovsko sem tudi igrala,« je v Moskvi povedala 31-letna Beograjčanka.

Različni pogledi

S Krimom se je razšla sporazumno. »Šlo je za različne poglede na strateške usmeritve kluba. V dogovoru z igralko o podrobnih razlogih za prekinitev sodelovanja ne bomo javno govorili,« je bil malce skrivnosten odgovor Krimove direktorice Deje Ivanović.

Dragana Cvijić ni ostala dolgo na Krimu. FOTO: RK Krim
Dragana Cvijić ni ostala dolgo na Krimu. FOTO: RK Krim

Znano je tudi, da Krim do konca sezone ne bo iskal novega trenerja po odhodu Uroša Bregarja, ekipo bo še naprej vodila njegova bivša pomočnica Nataša Derepasko, ki se je na treh tekmah izkazala. Z njo se je dvignila raven igre predvsem v obrambi, Krim je najprej za gol izgubil proti evropskemu prvaku Kristiansandu, nato pa remiziral v Moskvi ter premagal CSKA v Stožicah ter se približal mestom, ki vodijo v izločilne boje EHF lige prvakinj. Osmega januarja bodo Ljubljančanke gostovale na Norveškem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine