Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Krimovke ostale brez zadnje iskre upanja za četrtfinale

Rokometašice Kristiansanda so bile v četrtem kolu glavnega dela lige prvakinj boljše z 29:21 (14:14).
Tjaša Stanko je bila z osmimi goli prva strelka dvoboja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tjaša Stanko je bila z osmimi goli prva strelka dvoboja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
23. 2. 2019 | 22:04
23. 2. 2019 | 22:13
3:00
Kristiansand – Rokometašice Krima Mercatorja so morale v četrtem kolu glavnega dela lige prvakinj vnovič na kolena, na gostovanju na Norveškem so namreč premoč priznale Kristiansandu, ki je z zmago z 29:21 (14:14) že ujel četrtfinale tega tekmovanja. Varovankam trenerja Uroša Bregarja odličen prvi polčas ni zadostoval.


V soboto s CSM


Po novi zmagi madžarskega Ferencvarosa so Ljubljančanke ostale tudi brez teoretičnih možnosti za preboj med najboljših osem zasedb, preostala dvoboja – prvi prihodnjo soboto, ko na gostovanje prihaja CSM iz Bukarešte – bosta torej služila nabiranju potrebnih evropskih izkušenj in pripravi za zaključek sezone.


Zaostanek za pet golov


Dvoboj sta odlično začeli kapetanka Miša Marinček Ribežl z izjemnima obrambama in Tjaša Stanko, ki je dosegla prve tri zadetke krimovk. Sredi prvega polčasa, ki je bil izenačen in napadalno usmerjen, so gostiteljice prvič ušle za dva zadetka, nato pa dosegle še tri zapored za udoben naskok s 13:8. To je slovenske prvakinje vnovič predramilo.


Izenačeno še pri 18:18


Po lobu Olge Perederi so na glavni odmor odšle poravnane s Kristiansandom (14:14), izenačeno je bilo vse do 42. minute (18:18), nato pa je poraženkam zmanjkalo moči. To je domača zasedba dobro unovčila in ušla že s 27:20, do konca pa razliko le še malenkostno oplemenitila. Tjaša Stanko je bila z osmimi goli prva strelka tekme.


Kristiansand : Krim Mercator 29:21 (14:14)


Dvorana Aquarama, gledalcev 1610, sodnici Brehmer in Skowronek (obe Poljska).

Kristiansand: Fagerheim, Lunde; Olsen, Arntzen 4 (1), Refsnes, Aune 2, Kristensen 2, Wåde 2, Sulland 1, Wibe, Kristiansen 4, Tomac 4, Yttereng 1, Reistad 7, Næs Andersen 2.

Krim Mercator: Marinček Ribežl, Pandžić; Mavsar 3 (2), Krsnik, Vojnović, Barič, Stanko 8, Zulić 2, Tsakalou 2, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederi 4, Ristovska 2 (1).

Sedemmetrovke: Kristiansand 1 (1), Krim Mercator 3 (3).

Izključitve: Kristiansand 6, Krim Mercator 4.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine