Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Kljub gladki zmagi Vujović zadovoljen le z rezultatom

Slovenski rokometaši so kvalifikacije za EP 2020 odprli s prepričljivo domačo zmago nad Latvijo (27:21).
Jure Dolenec je nosil kapetanski trak. FOTO: Tadej Regent/Delo
Jure Dolenec je nosil kapetanski trak. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
24. 10. 2018 | 22:09
24. 10. 2018 | 23:02
3:39
Maribor – Slovenski rokometaši so ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020 v Avstriji, na Švedskem in Norveškem začeli s pričakovano zmago. Pred 2000 gledalci v mariborski Lukni so bili s 27:21 boljši od Latvijcev, razliko pa ustvarili že v prvem polčasu, ko je bila na parketu udarna postava. Zdaj Slovence v nedeljo čaka prvo gostovanje v skupini 4 v Estoniji, na katerem bodo ravno tako v vlogi nespornih favoritov.


Izenačen le uvod


Zgolj uvodne minute so bile izenačene. Gostje so bolje začeli, vodili s 3:1, izid pa je bil nazadnje izenačen pri 4:4. Tedaj so izbranci selektorja Veselina Vujovića dokazali, da so gospodarji mariborskega parketa, s petimi zaporednimi zadetki so se izdatneje odlepili (9:4), do odmora pa razliko – na krilih naveze Dean Bombač, Jure Dolenec, Blaž Janc in ob razpoloženem Klemnu Ferlinu med vratnicami – zgolj še oplemenitili (14:7).


Nadaljevali rezervisti


Po vrnitvi iz slačilnice je Vujović prevetril vrste in priložnost ponudil tudi fantom, ki so prej greli klop. Razlika je sprva poskočila celo na +9 (16:7), nato pa so Slovenci do konca držali vsaj pet zadetkov naskoka, bi bila pa razlika še višja, če ne bi imeli Latvijci v vratih razigranega Artursa Kugisa, ki je zbral kar 14 obramb. Najučinkovitejša v domači zasedbi sta bila Janc in Mario Šoštarič s po petimi zadetki, pri gostih je Maris Veršakovs zabil še enega več.


Vujović ni bil navdušen


Po dvoboju kljub gladki zmagi – tretji v tretjem medsebojnem obračunu – selektor Vujović ni kazal navdušenja, poudaril je, da je zadovoljen izključno z rezultatom, z igro pa ne, še posebej ne v uvodnih minutah. Dodal je, da je bil načrt ob polčasu povečati razliko v drugem delu za vsaj še dva gola, kar pa se je njegovim izbrancem izjalovilo. »Vratar Urh Kastelic ni imel svojega dneva, ravno tako ne obramba v drugem polčasu,« je zmajeval z glavo selektor.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine