Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Derbi v Celju, Koper in Maribor za Evropo

Danes se bo končala 28. sezona v državnem rokometnem prvenstvu. Gorenje želi pokvariti veselico v Zlatorogu.
David Razgor bo nocoj dvignil pokal, ampak to bi rad storil po zmagi proti Gorenju. FOTO: Jure Eržen
David Razgor bo nocoj dvignil pokal, ampak to bi rad storil po zmagi proti Gorenju. FOTO: Jure Eržen
31. 5. 2019 | 09:30
31. 5. 2019 | 09:38
2:30
Nocoj malo pred 22. uro bo padel zastor nad 28. sezono v 1. SRL. Največ oči bo uprtih v 117. derbi med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem, toda pravi bitki bosta na Primorskem in Dolenjskem, kjer se bo odločalo o zadnji evropski vstopnici.

Celjani so si namreč že prej zagotovili 23. naslov državnih prvakov, boj za drugo mesto med Gorenjem in Ribnico se je razpletel v prid Velenjčanov, danes pa bo padla odločitev o četrtem mestu in mestu v kvalifikacijah za pokal EHF. Pretendenta sta dva, Koper in Maribor.
 

Maribor odloča o sebi


Koprčanom je v nedeljo na Štajerskem uspel podvig, rešili so se iz izgubljenega položaja in iz Tabora odnesli zlata vredno točko. Če bodo za konec v dvorani ŠD Burja v Škofijah premagali Loko in če bo Maribor izgubil v Ribnici, bodo četrti. Vijoličasti imajo težje delo, ampak tudi prednost, ker odločajo o svoji usodi, že točka proti Riku Ribnici bi jim prinesla Evropo.

Vse tekme se bodo začele ob 20.15. V celjskem Zlatorogu si obetajo več kot 1850 gledalcev, kolikor jih je bilo na zadnjem derbiju v Rdeči dvorani. Tekma bo revijalnega značaja, sledilo ji bo praznovanje naslova z dvigom pokala. Potem ko je Celjane po petih letih in pol premagalo v pokalu Slovenije, želi Gorenje končati tudi njihovo prevlado v DP, ki traja od 4. decembra 2013 in gostujoče zmage v Zlatorogu.


 

Slovo od osmerice


Pivovarji pa želijo najbolj turbulentno sezono po tisti iz 2010/11 končati z dobrimi občutki. Kapetan David Razgor, ki je pogodbo z matičnim klubom podaljšal do leta 2022, se še dobro spomni leta 2010, ko je Gorenje za konec zmagalo v Zlatorogu in pokvarilo veselico, zato se želi izogniti temu scenariju. Celjani se bodo sicer poslovili od osmih igralcev, Branka Vujovića, Jana Jurečiča, Jake Malusa, Roka Ovnička, Williama Accambrayja, Igorja Anića, Kristiana Bećirija in Aljaža Panjtarja, slednji bo odšel v Gorenje, v obratni smeri pa prihaja Miljan Vujović.

William Accambray je poživil slovensko rokometno sceno. Zdaj odhaja v Meškov Brest. FOTO: Tadej Regent
William Accambray je poživil slovensko rokometno sceno. Zdaj odhaja v Meškov Brest. FOTO: Tadej Regent

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine