Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Celjani še naprej med evropsko smetano

Evropska rokometna zveza je slovenske prvake spet uvrstila v elitni skupini A in B. Žreb 27. junija na Dunaju. Tudi Krim med najboljšimi
Celjani so osvojili svoj 23. naslov državnih prvakov. FOTO: Tomi Lombar
Celjani so osvojili svoj 23. naslov državnih prvakov. FOTO: Tomi Lombar
21. 6. 2019 | 13:25
21. 6. 2019 | 15:51
4:54
Dobra novica z Dunaja. Čeprav že pet let zapored neuspešno lovijo osmino finala EHF lige prvakov, bodo rokometni državni prvaki iz Celja Pivovarne Laško tudi v naslednji sezoni, zadnji pred veliko prenovo, igrali med 16 najboljšimi klubi na stari celini.

Evropska rokometna zveza (EHF) jih je danes na Dunaju uvrstila v skupini A in B, v kateri pa ne bo nekaterih uglednih in bogatejših klubov. Gorenje ni dobilo mesta v skupinah C in D in bo tako kot Ribnica in Maribor nastopalo v pokalu EHF.

Člani Izvršnega odbora EHF so potrdili vseh 16 ekip za skupini A in B lige prvakov in tudi vseh 12 ekip v skupinah C in D v sezoni 2019/20. V 27. sezoni elitnega klubskega tekmovanja bo zadnjič trenutni igralni sistem z 28 udeleženci v štirih skupinah. Reforma igralnega sistema se namreč načrtuje za sezono 2020/21.

Trener Tomaž Ocvirk bo imel v prihodnji sezoni močno spremenjeno ekipo. FOTO: Mavric Pivk
Trener Tomaž Ocvirk bo imel v prihodnji sezoni močno spremenjeno ekipo. FOTO: Mavric Pivk

 

Trinajst prvakov in trije povabljenci


Za igranje v ligi prvakov se je prijavilo 35 ekip, ki jih je izvršni odbor ocenil v skladu z merilnim sistemom, ki je obravnaval osem različnih področij, vključno s preteklimi nastopi, prizoriščem, gledalci, TV, trženjem in mediji. 

Na podlagi kriterijev so bile odobrene prošnje za nastop v elitnem delu lige prvakov trem ekipam, in sicer prvakom iz 2018 iz Montpelliera, trikratnim zmagovalcem iz Kiela ter madžarskemu podprvaku Pick Szegedu, ki se bodo pridružili 13 nacionalnim prvakom v skupinah A in B.

Udeleženci lige prvakov. FOTO: EHF
Udeleženci lige prvakov. FOTO: EHF


V celotni ligi prvakov bo tako nastopalo osem nekdanjih zmagovalcev EHF Lige prvakov (Vardar, Barcelona, ​​Flensburg, Celje, Montpellier, Kiel, Kielce in Bidasoa Irun), prvi krog pa bo odigran med 11. in 15. septembrom, žreb skupin pa bo 27. junija na Dunaju, ko bo znano, kdo bodo tekmeci Celja. Žreb bo v četrtek ob 18. uri na Dunaju. Kvalifikacij za LP tokrat ne bo.

Direktor Celja PL Rok Plankelj ni dvomil o odločitvi EHF. FOTO: Leon Vidic
Direktor Celja PL Rok Plankelj ni dvomil o odločitvi EHF. FOTO: Leon Vidic

 

Plankelj: Dobro delo nagrajeno


»Mi v klubu smo seveda pričakovali, da bomo sprejeti med elito, saj dobro vemo, kaj šteje. Veliko dela je bilo opravljenega, ki zunanjim očem ni tako vidno. Smo pa seveda veseli, da je EHF znova prepoznala naš klub kot eno pomembnih inštitucij v evropskem rokometu,« je iz Izole, kjer se je začel kamp Celja PL, povedal direktor kluba Rok Plankelj, ki v kratkem napoveduje še kakšno pomembno okrepitev v igralskih vrstah, potem ko se je strokovnemu štabu včeraj pridružil Luka Žvižej


Tudi Krim v ligi prvakinj


V ligi prvakinj bo spet nastopal Krim Mercator, poleg njega še branilec naslova Györ, Budućnost, Rostov-Don, Metz, Esbjerg, Kristiansand, Bietigheim, Sävehof, Lublin, Podravka, Valcea, Ferencvaros, CSM Bukarešta in Brest. Zadnjega udeleženca bodo dale kvalifikacije, v katerih so Gran Canaria, Jagodina, Banik in turški Kastamonu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine